Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/5. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · IX. évfolyam 5. szám · 2008. április 14.

Az egészség érték!

blank

Partnerséggel az egészséges jövőnkért

Ezzel a címmel rendeztek országos konferenciát április 2-án Kecskeméten. A rendezvényen a többi közt meghívott előadó volt dr. Kopp Mária, aki nemcsak egyetemünk képviseletében, hanem a Magyar Szövetség a Depresszió Ellen szervezet elnökeként is tartott előadást. A konferencia részeként polgármesteri kerekasztal-megbeszélést is tartottak 9 települési önkormányzat első emberének részvételével. A rendezvény legfőbb célja az egészség mint érték fogalmának népszerűsítése, valamint annak tudatosítása, hogy az emberek elsősorban saját maguk felelősek egészségükért. S ez a felelősség azzal is jár, hogy tenni kell, lehetőleg közösségi szinten az egészségért, és ezt csak partnerséggel lehet eredményesen megvalósítani. Ilyen partnerek: a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet, valamint az EgészségPorta Egyesület és az „Európai Szövetség a Depresszió Ellen” („European Alliance Against Depression” EAAD) nemzetközi projekt, amelynek szintén az a célja, hogy a helyi szakemberek együttműködését erősítse, a rászorulók megfelelő ellátását felmérje, és időben felismerje a depresszió jeleit, mely nagymértékben befolyásolja az egészségi állapotot, valamint az egészségért való tenni akarást.

Partnerség az egészségért pályázat

Az EgészségPorta Egyesület ezzel a pályázattal a szakemberek, önkormányzatok, kistérségek, egészségügyi, oktatási és kulturális intézmények, ebben dolgozó személyek és működő közösségek, gazdasági társaságok, az egészség megőrzésében elkötelezett civil szervezetek számára teremtett koordinatív összefogást a Népegészségügyi Program végrehajtása, az életminőség javítása érdekében.

A pályázat megvalósításában közreműködők: Országos Alapellátási Intézet, Országos Szakfelügyeleti és Módszertani Központ, EGIS Gyógyszergyár, 77 Elektronika, ETK Önkormányzati Klub, Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet és a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete. A témára későbbi lapszámunkban még visszatérünk. További információ: www.egeszsegporta.eu

tolnai

 
Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/5. szám | Előző cikk | Következő cikk