Kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkája elismeréseként Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott Koller Ákos, intézetünk professor emeritusa.

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoz, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során kivételes odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Koller Ákos jelenleg is számos területen dolgozik, egyik kutatási projektjét a Puskás Akadémiával közösen végzi, nevezetesen, hogy a Covid-19 elleni vakcináknak volt-e, és ha igen, milyen mellékhatása, illetve hogy a ma már felismert, úgynevezett post-Covid szindrómának milyen hatása van a fiatal sportolók pszichés/mentális és fizikális teljesítőképességére. Ezzel kapcsolatban kutatótársaival egy pályázatot is benyújtott a Magyar Tudományos Akadémiának, amely – többek között – az agyi vérkeringés autoregulációjára fókuszál a post-Covid sportolókban.

Koller professzor úr díjához ezúton is szívből gratulálunk!