Tanév kezdete:

Augusztus 29-31 között kerül megrendezésre a 2021/2022 évfolyam 12 hónapos Progress Reportjára. A részvétel kötelező a három nap közül valamelyiken. A beosztást a csatolmányok között találhatod: Program.

Megnyitó: 2022. Szeptember 1, helyszín: NET díszterem. Kezdés: 17:00

Elérhetőségek:

Titkárság – tmk@semmelweis-univ.hu

Első év vezető – Dr Nagy Rita – nagyrita003@gmail.com

Program vezető – Dr Váncsa Szilárd – vancsaszilard@gmail.com

1.     Adminisztrációs teendők

A szóbeli felvételi alkalmával kértük, hogy tölts ki egy űrlapot a személyes adataiddal. Ezekre az adatokra egy olyan együttműködési megállapodás előkészítéséhez volt szükségünk, amit a képzésedben érintett személyek – így különösen TMK, témavezetőd, munkáltatód stb. – kötnek egymással. Ha ezt eddig nem tetted meg, kérlek a lehető leghamarabb pótold! Erre azért van szükség, hogy mindenki részéről kinyilvánításra kerüljön annak a szándéka, hogy együttműködnek a lehető legmagasabb színvonalú képzésed érdekében.

A TMK munkatársai elkészítik a szerződés tervezetét, amit e-mail útján megküldenek részedre. Ekkor kérlek ellenőrizd az adataid, és haladéktalanul jelezd, ha elírás történt! Ha három munkanapon belül nem kérsz módosítást, a TMK munkatársai megküldik Neked a véglegesített szerződést. Ezt követően nyomtasd kérlek a szerződés végén szereplő példányszámban (2 vagy 3), és szerezd be kérlek a szerződés végén szereplő személyek aláírását, leszámítva Hegyi Péter igazgató úr, Sereg Beatrix igazgató asszony valamint – szükség esetén – Dékán Úr vagy Dékán Asszony aláírását. Velük a TMK kollégái intézik az aláíratást. A szerződésben foglaltakat egyeztesd kérlek a témavezetőddel is, különös tekintettel a kutatási támogatás felosztására!

Emellett töltsd ki kérlek a honlapon elérhető hozzájáruló nyilatkozatot is (lásd alább), és a szerződés aláírásával egyidejűleg add át a TMK-ban! A hozzájáruló nyilatkozat mellett elérhető a kapcsolódó adatkezelési tájékoztató is.

Szeptember 1. vagy 5-6. napján ezt személyesen add le kérlek a TMK irodában (1085 Budapest, Üllői út 26. 3.em., T7 iroda) 8-17 óra között Turcsiné Czapári Dórának (czapari.dora@semmelweis-univ.hu).

 

Beiratkozás

 

Hozzájárulási nyilatkozat:

https://semmelweis.hu/tmk/files/2022/07/HOZZA%CC%81JA%CC%81RULA%CC%81SI-NYILATKOZAT_tmdp_ve%CC%81gleges.docx

Adatvédelmi tájékoztató:

https://semmelweis.hu/tmk/files/2022/07/Adatve%CC%81delmi-ta%CC%81je%CC%81koztato%CC%81_tmdp_v4.docx

2.     Képzéssel kapcsolatos információk

A PhD első évében egy nagyon intenzív képzésre kerül sor a Transzlációs Medicina programban.

Alább találjátok az előzetes órarendet. A kurzusok, szabadidő aktivitások és Progress Reportok időpontját kérlek jegyezzétek fel. Ne feledjétek, a sikeres első évhez szükséges a legalább heti 4 nap védett idő a képzésre!

a. Csoportok – heti rendszeres csoport megbeszélésekre kerül sor, a csoport megbeszélés időpontja állandó marad az év során és várhatóan 2-2.5 órát fog tartani. A megbeszélésekre személyesen kerül sor. Idén a felvett hallgatókat 7 csoportba osztottuk szakterület szerint. A csoportbeosztást, időpontokat és helyszíneket hamarosan külön levélben küldjük meg mindenkinek. Változtatásra csak indokolt esetben kerülhet sor. A csoport megbeszélés résztvevői: a csoport levő összes PhD hallgató, témavezető, csoportvezető, TMK munkatársak, TDK hallgatók. A csoport megbeszéléseken a jelenlét kötelező mindenki számára! Hiányzás esetén kérlek előre jelezd az SMS-ednek.

b. Projekt megbeszélések – heti rendszeres projekt megbeszélésekre kerül sor. Ezen a PhD hallgató, témavezető, TDK hallgató és SMS/statisztikus vesznek részt. A megbeszélések elsősorban online (Zoom) kerülnek megrendezésre, szükség esetén személyesen. Szeptember első hetében szükséges egy olyan időpontot találni, amit egész évben tud a csapat tartani. A megbeszélésekre a Zoom link révén bárki bármikor beléphet a TMK vezetőségből.

c. Kurzusok – a 7 csoportot 3 osztályba (Class) osztjuk (A, B és C). A kurzusok a csatolt órarend szerint kerülnek megrendezésre, a 3 osztálynak 3 különálló nap. Az órarendben megtalálhatóak a kurzus kódok és a kurzusra járó kreditek. A jelenlét a PhD hallgatóknak kötelező, ellenkező esetben a kreditet nem tudjuk jóváírni a kurzusra. Ajánlott a TDK hallgató és témavezető csatlakozása is. Pótlásra csak az adott héten más osztállyal van lehetőség indokolt esetben. A kurzusok általában személyesen lesznek és 6 órát fognak tartani szünetekkel megszakítva.

d. E-learning – az online kurzus adatbázisunk folyamatosan bővül (lásd alább), legtöbb kurzust egy e-learning előzi meg. Ezek elvégzése egyéni időbeosztás alapján történik, viszont az adott személyes kurzusig szükséges elvégezni őket. Az elvégzés a nyitó és záró teszt kitöltése jelenti. A záró teszten minimum 75%-t kell teljesíteni.

e. Szeminárok – az első év során összesen 8 szeminárt szervezünk számotokra. A szeminárokra kiemelt kutatókat hívunk el, akik életpálya modellt nyújthatnak. A szeminárok nyílt rendezvények, bárki részt vehet, viszont a PhD hallgatók részvétele kötelező. Ellenkező esetben nem tudjuk jóváírni a szeminárokra szánt kreditet.

f. Progress reportok – a PR-ok 3 havonta kerülnek megszervezésre az osztályok szerint. A jelenlét kötelező mindenki számára a saját napján és legalább még egy napon. Pótlásra más napon nincs lehetőség. A PR során 8/10 perces előadást 4 perces diszkusszió fog követni, amikor a közönség szabadon kérdezhet a projektekről. A PR célja az előadás technika fejlesztése, a konferencia megjelenések gyakorlása, továbbá kapcsolatok építése a többi csoport tagjaival.

g. Klubok – a kutatásnak rendkívül fontos eleme a kapcsolat építés, ezért rendszeresen szabadidős programokat szervezünk számotokra, ahol megismerkedhettek a többi csoport tagjaival. Hogyha van ötleted, akkor lehetőséget biztosítunk sport, művészeti és más szabadidős programok szervezésére.

3.     E-learning felület és kommunikáció

A képzés során a Moodle rendszert fogjuk használni a következőkre: személyes adatok tárolására, e-learning, projekt után követés, jelenlétek vezetése, kommunikációra, fórumok, naptárak vezetése.

A kollegáink hamarosan e-mailben keresnek a bejelentkezési információkkal. A következő felületen érhető el a TM Moodle – https://elearning.tm-centre.org/edu/

  1. Profilok – a begyűjtött adatok alapján feltöltjük a profilodat, viszont első bejelentkezéskor szükséges kitöltened a mezőket. A profilod frissítése a te feladatod. Kérlek olyan e-mail címet adj meg, amit minden nap olvasol, ellenkező esetben lemaradhatsz fontos információkról. A Moodlen külön profilt hozunk létre a TDK hallgatóknak és a témavezetőknek.
  2. E-learning – az egyes online oktató anyagok hétről hétre válnak elérhetővé. Ezek elvégzése egyéni időbeosztás alapján történik, viszont az adott személyes kurzusig szükséges elvégezni őket. Az elvégzés a nyitó és záró teszt kitöltése jelenti. A záró teszten minimum 75%-t kell teljesíteni. A kurzusok utólag is visszanézhetők.
  3. Projekt utánkövetés – minden projektnek előre meghatározott munka fázisai vannak így ez alapján tudjuk követni a projektjeidet. A Moodlere kerül feltöltésre minden a projekteddel kapcsolatban, így könnyebben után követhető a haladásod, hamarabb felismerjük az elakadásokat és az esetleges hibákat. Részletes tájékoztató az év elején kerül sor.
  4. Jelenlétek – projekt megbeszélés, csoport megbeszélések, szeminárok jelenléteit online vezetjük
  5. Kommunikáció – a Moodle felület alkalmas a kommunikáció elvégzésére, e-mail kiküldésre
  6. Fórumok – a fórumok egy plusz lehetőséget nyújtanak a projektek megbeszélésére, segítség kérésre, programok szervezésére.
  7. Naptár – egy beépített Google Naptár segítségével fogjuk követni az év eseményeit, a Naptárban látható ki mikor van szabadságon, mikor nem elérhető stb.
Kapcsolódó tartalom

Hozzájárulási nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

CALENDAR 2022-2023