TDK LEHETŐSÉG AZ I. SZ. PATOLÓGIAI ÉS KÍSÉRLETI RÁKKUTATÓ INTÉZET MOLEKULÁRIS ONKOHEMATOLÓGIA KUTATÓCSOPORTJÁBAN

A HCEMM-SE Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoport olyan hallgatók jelentkezését várja, akik érdeklődnek a daganatkutatás és a személyre szabott medicina iránt. Az onkohematológiai betegellátáshoz is szorosan kapcsolódó transzlációs TDK munka során a hallgatók a hematológiai daganatok (leukémiák és lymphomák) genetikai hátterének feltérképezésétcélzó projektekben vehetnek részt, melyek a megbetegedések kialakulásának jobb megértése mellett a mindennapi gyakorlatban is hasznosuló molekuláris eljárások kidolgozását is magukba foglalják.
A laboratóriumban dolgozó hallgatók az elmúlt években kiemelkedő eredményeket értek el az egyetemi és országos TDK konferenciákon, valamint a rektori pályázatok versenyén és a képzésüket lezáró szakdolgozat-védéseken is. A munkacsoport tagjainak mindemellett lehetőségük nyílik a hazai szakmai konferenciákon történő részvételre, előadásokra és a hazai folyóiratokban megjelenő közlemények publikálása mellett társszerzőként a kutatócsoport nemzetközi lapokban megjelenő közleményeinek megírásába is bekapcsolódhatnak.
A laboratóriumban dolgozó TDK hallgatók eredményei a tudományos konferenciák és közlemények mellett gyakran a mindennapi betegellátásban is alkalmazásra kerülnek, hiszen a molekuláris genetikai vizsgálatok sokszor egyben célzott terápiák indikációját is jelentik. A kutatási projektek mellett emiatt a klinikusokkal (hematológusok, belgyógyászok) való közvetlen együttműködés is nagy szerepet kap, így a kutatócsoportunkhoz csatlakozó TDK hallgatók a transzlációs medicina valamennyi aspektusát megismerhetik.

Jelentkezés és további információ:
Dr. Bödör Csaba, bodor.csaba1@med.semmelweis-univ.hu

FELHÍVÁS