Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 27.
393114 Összes oltás

Információk COVID-19 tünetek esetén: Mikor mit tehetünk? (pdf)

A Semmelweis Egyetem tájékoztató anyagában választ kaphat arra a kérdésre, hogy:

  • Mit tegyen otthon, ha koronavírusra utaló tünetei vannak?
  • Mit tegyen tesztelés előtt?
  • Mikor szükséges mentőt hívni?
  • Mi mindenre érdemes gondolni, ha kórházba kell mennie.
  • Hol kaphat lelki segítséget?
  • Milyen hasznos felületek érhetők el a témában.

Tisztelt Hallgatók!

Azon hallgatók számára, akik a gyakorlatuk megkezdéséig nem részesültek COVID-19 elleni védőoltásban a Szájsebészet és fogászat gyakorlati blokk megkezdése előtt kötelező COVID-19 gyorsteszt végzése. Azon hallgatók minősülnek oltottnak, akik mindkét oltást megkapták és az utolsó oltás után minimum 1 hét telt el.

A COVID gyorsteszt elvégzésére a Szájsebészet és fogászat gyakorlati blokk első, hétfői napján kerül sor reggel 7:15-7:45 között az Arc – , Állcsont-, Szásjebészeti és Fogászati Klinikán. Kérem az adott napon reggel 7:15-kor a Klinika Betegfelvételi idodájánál jelnetkezzenek, ezt követően a mintavétel a Betegfelvételi helység melletti Traumatológiai ambulancián történik majd. A gyorsteszt eredményét igazoló dokumentumot szükséges megvárni a teszt elvégzését követően. A gyorsteszt eredményét követően kezdhető meg a beosztás szerinti gyakorlati rész a gyakorlati részt oktató klinikán 8:00-kor.

A gyakorlat kizárólag a gyorsteszt elvégzését követően kezdhető meg az oltásban nem részesült hallgatók számára. Kérjük, azon hallgatókat, akik nem részesültek védőoltásban, hogy adataikat az alábbi linken elérhető táblázatban tüntessék fel a gyorsteszt adminisztrációjának megkönnyítése és a tesztelés gördülékeny kivitelezése érdekében.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17iHTS0ckinDzvvSUeob-BEqRLq6ZRT-fx43IG0As9QI/edit?usp=sharing

Azon hallgatók, akiknek COVID-19 gyorsteszt elvégzése szükséges a Szájsebészet és fogászat gyakorlat megkezdése előtt, kérem az alábbi linken található adatlapot (kitöltve és kinyomtatva) hozzák magukkal a tesztre. https://semmelweis.hu/fok/oktatas/jarvanyugyi-tajekoztatas-hallgatoknak/

Tisztelettel:

Dr. Németh Zsolt
tanszékvezető egyetemi docens