Időpont: 2019.04.05.
Helyszín: New York Palota Budapest, Erzsébet krt. 9. 1073
Részvételi díj: ingyenes
Regisztráció: Előzetesen név és pecsétszámmal a hpbcenterhungary@gmail.com e-mail címen ill. majd a helyszínen szükséges.

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Magyarországon jelenleg a colorectalis májáttétekre vonatkozó kezelési elv nem elérhető. Országos statisztika alapján hazánkban évi több mint 1000 májresectio történik, összesen 34 sebészi osztály közreműködésével. A perioperatív halálozás az egyes osztályok közt azonban jelentős eltéréseket mutat. Míg egyes centrumok esetén a mortalitás, a nyugat-európai adatoknak megfelel (<3%), addig bizonyos osztályokon ennél jóval magasabb. Ennek hátterében részben a colorectalis májáttétek sebészi ellátására vonatkozó hazai ajánlás hiánya, részben pedig az ellátás centralizálásának elmaradása állhat.

A fentiekre való tekintettel rendezzük meg a colorectalis májáttétek ellátására vonatkozó konszenzus konferenciát 2019. április 5-én. A tudományos ülés kapcsán célunk, hogy széles szakmai körben már nemzetközileg elfogadott, az aktuális irodalmon alapuló szakmai ajánlásokat a hazai környezetre is aktualizáljuk, mintegy iránymutatást adva a jövőbeli szakmai párbeszédeink megalapozásához.

Ezúton szeretnénk felkérni Önt és munkatársait, hogy 2019. április 5-én tiszteljenek meg bennünket jelenlétükkel a budapesti New York palotában. Szavazatukkal, érveikkel hozzájárulhatnak a hazai szakmai irányelvek kialakításához.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges március 22-i határidővel.

A Kongresszus szervezőbizottságának nevében tisztelettel,

Dr. Szijártó Attila és Dr. Hahn Oszkár

Hepato-Pancreato-Biliary
Surgical Research Center-Hungary
levelezési cím: Budapest, 1082 Üllői út 78 Budapest
e-mail: hpbcenterhungary@gmail.com