Az I. Sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika a COVID-járvány idején is működik. Minden műtétre váró betegünket teszteljük és csak negatív teszt esetén engedjük befekvésüket. A COVID-pozitív betegeinkről a II. Sz. Sebészeti Klinika segítségével gondoskodunk.

Az érvényes jogszabályoknak és eljárásrendeknek megfelelően bizonyos, halasztható műtéteket nem végezhetünk a járvány ideje alatt. Ezekről pontosabban kezelőorvosánál tájékozódhat. A járvány ideje alatt klinikánkon látogatási tilalom van érvényben.

A COVID-betegséggel és -járvánnyal kapcsolatos általános információk kapcsán kövesse a Semmelweis Egyetem COVID tájékoztató oldalát <<itt>>, vagy olvassa el az egyetem tájékoztató füzetét <<itt>>.

 

POST-COVID AMBULANCIA

A COVID-19 fertőzés során a betegek közel 10 %-nál fejlődnek ki gasztroenterológiai tünetek, melyek közül a leggyakoribbak a hasmenés, hányinger, hányás, étvágytalanság. Ezeknek a tüneteknek a megjelenésekor a vírus fertőzés lefolyása általában súlyosabb. Az esetek közel 3-16%-nál légúti betegség nélkül felléphetnek ezek a tünetek. A fertőzés alatt a betegek 14-53%-nál májenzim eltérések is jelentkezhetnek. A betegek egy részénél ezek a tünetek tartósan megmaradhatnak a fertőzésen átesett, már COVID PCR negatív betegeknél is. 

Az úgynevezett post – COVID tünetegyüttes a pulmonológiai, kardiális, neurológiai és psychiátriai tünetek mellett gasztroenterológiai panaszokkal, májenzim emelkedéssel is járhat. 

 A Semmelweis Egyetem I.sz Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika lehetőséget biztosít a COVID-19 fertőzésen átesett, már PCR negatív, gasztroenterológiai tünetekkel vagy májenzim eltéréssel rendelkező betegek ambuláns vizsgálatára.

Amennyiben lezajlott COVID 19 fertőzés után a fenti bizonytalan tünetegyüttest észleli, úgy érdemes felkeresni post-COVID ambulanciánkat, melyre az alábbi telefonszámon tud bejelentkezni:

+36 20 663 2158

Gasztroenterológus kollégáink a hét minden napján, előjegyzés alapján várják a betegeket.

Gasztroenterológiai ambulancia:

Hétfő délelőtt Dr. Horváth Miklós
Kedd délelőtt Dr. Péter Zoltán
Szerda délelőtt Dr. Székely Hajnal
Csütörtök délután Dr. Csontos Ágnes
Péntek délelőtt Dr. Papp Veronika


Hepatológiai ambulancia:

Szerda délelőtt: Dr. Hagymási Krisztina
Dr. Werling Klára
Csütörtök délelőtt Dr. Hagymási Krisztina
Dr. Werling Klára