Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 27.
393114 Összes oltás

Az ellátás a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Felnőtt Sürgősségi Pszichiátriai szakambulanciáján (1083 Budapest, Balassa utca 6.) térítésmentesen, TAJ szám alapján történik.

A szakambulancia funkciója:

 Az ambulancia alapvető funkciója a sürgősségi pszichiátriai betegellátás biztosítása, szükség esetén a sürgős osztályos kezelés megszervezése illetve a társklinikáknak nyújtott pszichiátriai konzílium biztosítása. Ezen túl nem sürgős esetekben az osztályos kezelés szükségességének megítélése, ennek megszervezése/irányítása, illetve szükség esetén a gyógyszeres terápiára történő javaslat adása és ennek esetleges elindítása is az ambulancia felvállalt feladatát képezi. (A járó betegek számára a gyógyszeres terápia beállítása, és a rendszeres pszichiátriai gondozás a beteg lakcíme szerint illetékes pszichiátriai gondozó feladata. Indokolt esetben, korlátozott számban, előzetes megbeszélés és előjegyzési időpont alapján gyógyszeres terápia beállítást is végzünk.)

Orvosaink:

Dr. Bolyós Csilla, klinikai szakorvos, szakrendelés vezető

Ambulanciánkon 18 évüket betöltött, bármilyen pszichiátriai betegség diagnózisával kezelt illetve pszichiátriai jellegű probléma gyanújával érkező páciensek vizsgálatát, szükséges terápia elindítását, terápia módosítását, pszichoterápiás szakellátás felé való irányítását illetve szükség esetén osztályos felvételre való előjegyzését végezzük.

 

A kivizsgálás menete

1. Bejelentkezés kivizsgálásra az alábbi telefonszámon:

+36-1-2100330/51243 mellék

Kérjük, bejelentkezéskor jelezze, hogy első kivizsgálását, vagy korábban általunk beállított terápia kontrollját/ felülvizsgálatát kéri! A bejelentkezéshez beutaló bemutatása nem szükséges, ugyanakkor háziorvosi és/vagy Pszichiátriai Gondozó beutalója az előzmények megfelelő feltárásában jelentős segítséget nyújt. Erre való tekintettel kérjük, amennyiben lehetséges, az első vizsgálatra beutalót hozzanak! Bejelentkezéskor megadott elérhetőségén felvesszük Önnel a kapcsolatot és értesítjük a vizsgálat időpontjáról.

2. Első vizsgálat

Várhatóan 1 óra időtartamú, célja a pszichiátriai diagnózis megállapítása, az esetleges pszicho-szociális háttér tényezők feltérképezése és a megfelelő terápiás terv felállítása.

Vizsgálatra kérjük, hozza magával:

A, TAJ kártyáját

B, Háziorvosi beutalót, vagy ha pszichiátriai gondozás alatt áll, a pszichiáterétől kapott beutalót

C, Korábbi orvosi vagy pszichológiai vizsgálati leleteit, zárójelentéseit

3. A részletes kivizsgálás lezárásával:

A, A vizsgálat végén javaslatot teszünk a gyógyszeres kezelésre. A gyógyszer beállítása és a beteg kontrollja céljából a pácienst a területileg illetékes Pszichiátriai Gondozóba vagy Háziorvosához irányítjuk vissza.

B, Az ambulancia kapacitásától függően, indokolt esetben, a háziorvos vagy pszichiátriai gondozó kérése alapján javaslatot teszünk a gyógyszeres kezelésre és megkezdjük a gyógyszer beállítását, melyek kontrollját rövid ideig (maximum 1-4 alkalom) vállaljuk, azonban hosszabb távú gondozás céljából a pácienst a területileg illetékes pszichiátriai gondozóba vagy háziorvosához irányítjuk vissza. (A Sürgősségi Ambulancián az ellátás természetéből fakadóan gondozást nem tudunk vállalni.)

C, Javasoljuk az aktuálisan fennálló betegség hátterét képező pszichés probléma pszichoterápiás kezelését, a páciens igényét és probléma természetét tekintetbe véve a beteget járó beteg ellátás felé irányítjuk vagy Klinikánk B/Fszt. részlegén zajló osztályos kezelésre (Sématerápia) előjegyezzük.

D, Páciens igényét és a probléma természetét szem előtt tartva a pácienst a Klinika Nappali Részlegén zajló tematikus csoportba irányítjuk

E, További kivizsgálás céljából klinikánk Speciális Ambulanciájára irányítjuk pl. ADHD Ambulancia, Memória Ambulancia

F, Páciens igényét illetve a betegség természetét szem előtt tartva a pácienst a Klinika fekvőbeteg részlegén történő további kivizsgálás, szoros megfigyelés mellett zajló gyógyszeres terápia beállítás céljából osztályos felvételre előjegyezzük.

G, Páciens aktuális állapotára való tekintettel a pácienst a Klinika fekvőbeteg részlegére irányítjuk azonnali kezelés céljából (Erre csak területileg illetékesség esetén van lehetőség. Területen kívülről érkező beteg ellátása esetén, amennyiben azonnali ellátás szükséges, az Országos Mentőszolgálat segítségével a területileg illetékes fekvőbeteg intézetbe szállíttatjuk a pácienst.)