ONLINE TANULÁS

Kedves Gyerekek!

A saját csoportotokra kattintva elérhetitek a hozzátok tartozó tanulási felületeket.

Jó tanulást kívánunk!

I. csoport SZAKISKOLA III. CSOPORT IV. CSOPORT
V. CSOPORT  VI. CSOPORT VII. CSOPORT VIII. CSOPORT

FEJLESZTŐK


Felső tagozatos órarend

A kék színűek az online órák, a többi offline. Ekkor a tanár várja a kérdéseket, illetve ha kell korrepetál is.


A felső tagozaton használt online felület, honlap, weblap, program összesítés


Szülői kérdőív a digitális úton nyújtott támogatásról

Először is szeretnénk megköszönni az elmúlt hetekben tanúsított együttműködést!
Amellett, hogy látjuk a fejlődési lehetőségeinket, melyeket a távoktatás, a digitális tér biztosít számunkra, kérjük szíves segítségüket a lenti kérdőív kitöltésével. Azt reméljük, hogy általánosabb rálátást kapunk az Önök és gyermekeik helyzetéről.
 

Az oldalakon fellelhető tartalmak a koronavírus járvány következtében rendkívüli intézkedésekkel elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendhez megfogalmazott OH ajánlásban szereplő-, valamint a vészhelyzetre tekintettel ingyenesen elérhetővé tett portálok oktatást segítő anyagainak felhasználásával készültek. Ahol nincs külön forrásmegjelölés, ott a videókat, hanganyagokat, képeket, a képmontázsokhoz felhasznált elemeket a Google “Szabadon felhasználható vagy megosztható” felhasználási joggal rendelkező speciális keresési lehetőségeinek beállítása után, a Google találati listájáról használtuk fel.

 

SZÜLŐK MONDTÁK

Digitális oktatásról szóló szülői kérdőívek összesítése

2020.04.14

Azt reméljük, hogy általánosabb rálátást kapunk a szülők és gyermekeik helyzetéről. Megvizsgálhatjuk melyek azok a tevékenységi formák amiket érdemes megtartani, fejleszteni és melyek azok, amelyeket lehetőség szerint igyekezzünk megváltoztatni ebben az új digitális munkarendben.

A kérdőív alapvetően felelet-választós, 5-9 kérdésből áll, melyet itt is kitölthetnek.

Az eddig visszakapott válaszokat nagyon szépen köszönjük! A válaszok összesítése az alábbi linkeken érhetők el, utolsó frissítés 2020.04.14.

Iskola 04.14. Szakszolgálat 04.14.  Utazó 04.14.

A válaszokat 2020. 05. 26-án ismét összesítettük, melyeket itt találnak:

Iskola 05.26. Szakszolgálat 05.26.  Utazó 05.26.


“Drága Móni!” – szülői visszajelzés a digitális munkarend elindulásának 8. napján

2020.04.02
A mi gyerekeink nem átlag gyerekek. Több munka, több figyelem, és mérhetetlen türelem és annál is több szeretet kell hozzájuk.
 

Pedagógusoknak

Kurzus a tanári hatékonyság növelésére a közoktatásban IKT eszközökkel

Készítették: az ELTE PPK Pedagógia alapszakos hallgatói 2020., Csörgő Emese, Kirchner Enikő & Tóth Anna Veronika

Linkgyűjtemény digitális oktatáshoz

A közreadott link gyűjteményt Dr. Pintér Henriett főiskolai docens állította össze, segítve munkánkat.


A felső tagozaton használt online felület, honlap, weblap, program összesítés

Pedagógus kollégáink által használt és ajánlott felületek az online oktatásba


Módszertani ajánlás a tantermen kívüli, digitális munkarendhez

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz. Az Oktatási Hivatal közzétett ajánlásai érhetőek el az iskolák és a pedagógusok számára.

Adatvédelem

Szülői nyilatkozat

Mivel intézményünk gyakorló általános iskola, teret biztosítunk a Semmelweis Egyetem Pető András karán tanuló konduktor hallgatók gyakorlati képzésének is. Az ő jelenlétüket Önök rendszeresen tapasztalják a területen. Ezért – az Önök hozzájárulásával, a személyiségi jogokat maximálisan tiszteletben tartva – szeretnénk online formában lehetőséget biztosítani a hallgatók folyamatos szakmai gyakorlatának a befejezésére. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók bekapcsolódnak az online oktatásba, mozgásfejlesztésbe, először megfigyelőként, majd a későbbiekben aktív résztvevőként is. Ezt a tevékenységet kiemelkedő tudású, jól felkészült, erre a feladatra szakosodott vezetőpedagógus kollégák szervezik és irányítják. A folyamat elindításához szükséges az Önök írásbeli beleegyező nyilatkozata. A nyilatkozat postázásra került, de innen is letölthető.

Tájékoztató a digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről

Intézményünk kiemelt figyelmet fordít az adatvédelem és adatbiztonság érvényesülésére, jelen tájékoztató is ezt a célt szolgálja.


Informatikai biztonsági ajánlás a tantermen kívüli, digitális munkarendben történő tanításhoz, tanuláshoz

Az ajánlás célja bemutatni azokat a viselkedési normákat, amelyek segíthetik a pedagógusok, tanulók és szüleik biztonságos internethasználatát a tantermen kívüli, digitális munkarendben.