Kedves Szülők, Gondviselők! Kedves Diákok!

Kezdetét vette a rendkívüli felvételi eljárás.

Ennek keretében azok a tanulók is felvételt nyerhetnek valamely középfokú oktatási intézménybe, akiknek ez a központi felvételi eljárásban valamiért nem sikerült.  

Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

A rendkívüli felvételi eljárás során a tanulóknak egyénileg kell intézniük a jelentkezést, az már nem központilag történik.

Iskolánkban a 2023/2024-es tanévre 6 tanuló felvételére van még lehetőségünk az eljárás keretében:

Szakiskola 0001 – 3 fő

Elsősorban mozgássérült, enyhe értelmi fogyatékos tanulók részére

9/E évfolyam

A szakiskolai képzés alapozását biztosító, nyújtott előkészítő évfolyam (9/E1, 9/E2): a vonatkozó rendelet alapján 2 tanév;

Az előkészítő évfolyam második évében történik a bemeneti kompetenciák mérése a szakképzésbe történő belépéshez: 2 évfolyamos képzés; számítógépes adatrögzítő;

Szakiskola 0002 – 3 fő

Elsősorban mozgássérült, nem értelmi fogyatékos tanulók részére

2 évfolyamos képzés; számítógépes adatrögzítő

Akik szeretnék, hogy gyermekük a Konduktív Gyakorló Szakiskolában tanuljon tovább, azok a rendkívüli felvételi eljárás során 2023. június 2-ig e-mailben és levélben tudnak jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap, illetve annak másolata megküldésével.

peto.iskola@semmelweis.hu

SE PA EKPMI Konduktív Gyakorló Szakiskola Intézményegység

1118 Budapest, Villányi út 67.

 

A rendkívüli felvételi eljáráshoz kapcsolódó jelentkezési lapot itt találják: LETÖLTÉS

A jelentkezéshez kérjük, hogy csatolják a legutóbbi szakértői vizsgálat eredményének, illetve az általános iskolai, nyolcadikos félévi bizonyítványnak a másolatát.

További bármilyen kérdés esetén, kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

Siposné Birkás Melinda
intézményegység-vezető

peto.iskola@semmelweis-univ.hu

SE PA EKPMI Konduktív Gyakorló Szakiskola Intézményegység

1118 Budapest, Villányi út 67.