Betűméret: A A A

Meghirdetett PhD, TDK témák

Az Intézet a Patológiai Doktori Iskola 8/1 (Onkológia), valamint 8/2 (Extracellularis matrix…) programjaiban tart kurzusokat minden félévben.

A meghirdetett Ph.D. és szakdolgozat témák a hepatocarcinogenesis, vírushepatitis, emlőpatológia, klinikopatológia, aspirációs citológia, melanoma genetika, áttétképzés patomechanizmusa, angiogenezis, molekuláris patológia, digitális patológia tárgykörében kerülnek meghirdetésre.

Szolid tumorok (így különösen emlőrákok, hasnyálmirigyrákok, májrákok, gyomor- és vesetumorok, húgyhólyag- és prosztatatumorok, neuroendokrin tumorok, ismeretlen kiindulású malignus daganatok) patomechanizmusának és klinikopatológiai jellemzőinek vizsgálata, prognosztikus és prediktív patológiája, áttétképzés és angiogenezis.

Emberi tumorsejtek mozgásának modellezése és szabályozása, primer vesebetegségek kliniko- és molekuláris patológiája, a tüdődaganatok modern klasszifikációja és célzott terápiás lehetőségei, daganatimmunológia, gócos májelváltozások és vírushepatitisek differenciál diagnosztikája és patogenezise, sejtadhéziós molekulák és mikroRNS-ek vizsgálata primer laphámrákokban, colorectalis tumorokban, májmetasztázisokban és primer mádaganatokban, aspirációs citológia, Helicobacter pylori fertőzés klinikopatológiája.