A Pető András Karon „Az év dolgozata” verseny 2002-ben indult útjára. E verseny célja olyan szakdolgozatok bemutatása, amelyek olyan tudományosan megalapozott kutatásokról számolnak be, amelyek a konduktív pedagógia szakterületéhez hozzáadnak és további kutatásokra sarkallnak. BA szinten olyan szakdolgozatok kiemelése a célunk, melyek szintézisét adják a hazai pedagógia, gyógypedagógia és konduktív pedagógia egy adott témájának.

A díjátadóról készült hírünk és a képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

A verseny küldetése elsősorban a hallgatói és témavezetői tudományos munkák elismerése a Pető András Karon, illetve olyan konduktorhallgatók támogatása, akik a konduktív pedagógiai szakterületén szívesen folytatnának empirikus kutatásokat, hozzájárulva ezzel a szakma elméleti elmélyítéséhez.

A versenyen résztvevő szakdolgozatok kiválasztására a dolgozatokat bíráló opponensek javaslata alapján kerül sor, így azokat a bírálójuk javasolhatja „Az év dolgozata” jelöltségre. A szakdolgozatok beérkezését követően a Verseny zsűritagjai által ún. előszűrésen vesznek részt a jelölésre került munkák, amely során értékelésre kerül a szakirodalom feldolgozásának minősége, valamint az empirikus kutatás és az eredmények közlésének színvonala. Az előszűrésen eredményesen részt vett és a versenyre bekerült dolgozatok szerzői szóbeli prezentációi keretében ismertetik kutatásaikat, s vitatják meg a dolgozatot.

A 2019-2020. tanévben 14 szakdolgozat kapott jelölést a bírálóktól „Az év dolgozata”-versenyére, melyekből a zsűritagok 10 hallgatói munkát tartottak színvonala alapján bemutatásra alkalmasnak. A bemutatott szakdolgozatok szerzői a következő hallgatóink voltak: Balogh Anna, Illésházy Bianka, Iszlai Luca, Kara Fruzsina, Mezei Réka, Szabó-Szentesi Gréta, Szukán Laura, Tunner Boglárka, Szukán Laura, Vári Krisztina, Zsolnai Boglárka.

Az Év dolgozata versenyén helyezést értek el a következő hallgatók: külön díjat kapott Zsolnai Boglárka, harmadik helyezést ért el Vári Krisztina, második helyezést ért el Iszlai Luca, első helyezést ért el Mezei Réka.

Kutatásukhoz és munkájuk elismeréséhez ezúton is gratulálunk!