Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2023. január 22.
545262 Összes oltás

A konduktív pedagógiát, mint rehabilitációs módszert, intézetünk névadója és egyben a módszer kidolgozója, Pető András professzor nem csak gyermekeknél, hanem felnőtteknél is alkalmazta már a kezdetektől fogva.

Ez nincs másképp ma sem. Hosszú évtizedek óta foglalkozunk felnőtt korban szerzett, központi idegrendszeri sérülésből adódó mozgássérültek fejlesztésével, rehabilitációjával.

Általános célként határozzuk meg az életminőség javítását. Az elvesztett képességek, készségek komplex módon, tanulás útján történő helyreállítását, a meglévő képességek minél hosszabb ideig történő szinten tartását, fejlesztését.  A megtanult mozgások, mozgásformák egyéb képességek alkalmazásának elsajátítását, a gyakorlás és alkalmazás útján történő bevésését és automatikussá tételét a mindennapi tevékenységek során.

Nagyon fontosnak tartjuk az önbizalom erősödését, valamint a család illetve a közvetlen környezet aktív bevonását a fejlesztési folyamatba.

A csoportokban szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező konduktorok dolgoznak, akik nagy hangsúlyt fektetnek a csoportos foglalkozáson belül is az egyéni szükségleteknek megfelelő fejlesztésre.

A konduktorok és a hozzánk járó felnőttek közös munkája sok esetben akár évekig is tarthat, mindaddig, míg mindkét fél hasznosnak és eredményesnek érzi azt.