Foglalkozásaink bejáró rendszerben, akár heti több alkalommal, a konduktív pedagógia gyakorlatának megfelelően csoportos formában történnek, a tartama két óra. A tünet specifikus csoportokba közel hasonló állapotú emberek járnak. A csoport dinamikája, a jó légkör, vidám hangulat, a hasonló problémákkal küzdők eredményei mindig nagyon pozitívan hatnak az egyének teljesítményére. A csoport alkalmat nyújt a társakkal való tapasztalatcserére, lehetőséget ad új kapcsolatok teremtésére, melyek szintén nagyban segíthetik a mindennapi életben felmerülő problémák megoldását, kezelését. A betegség, az állapot elfogadása és az ezzel való együttélés tanulása mindenki számára egy nehéz folyamat, amit a társak jó példája és tanácsai megkönnyíthetnek. Az állandó egymásra való odafigyelés javítja az alkalmazkodóképességet, türelmet és toleranciát igényel a másik emberrel szemben, ezáltal az egyén saját magával szemben is türelmesebbé válik.

A foglalkozások mindig oldott, jó hangulatban a konduktorok vezetésével folynak. Miután a Felnőtt Rehabilitációs Egészségügyi és Ellátási Osztály is szerves része főiskolánk gyakorló területének, így a hallgatók jelenléte és gyakorlata folyamatosan része az életünknek.

Vidékiek számára 2-4 hetes intenzív intervallum konduktív foglalkoztatást biztosítunk. Ebben az időszakban a budapesti tartózkodást saját maguk oldják meg és a férőhely függvényében akár minden nap bejárhatnak a megfelelő csoportokba. Ezt évente akár több alkalommal is megismételhetik.

Rehabilitációs tevékenységünket a NEAK finanszírozza, ezért háziorvosi vagy szakorvosi beutaló szükséges. Az első rendelés időpontköteles, amelyre a 06-1/224-1574-es telefonszámon jelentkezhetnek. A foglalkozások 8-14 óra között zajlanak.