Betűméret: A A A

Graduális oktatás

Az oktatás klinikánkon

Tekintettel intézményünk egyetemi klinika voltára, kiemelt jelentőséggel bír az oktatás ügye. Egyetemünkön a IV. évfolyam képzésében kerül sor az ortopédia oktatására. A tantárgy csupán egy szemeszternyi idővel gazdálkodhat, ami szűken elegendő az alapok elsajátítására. Az egyszerre egy évfolyamfélnyi (12 csoport) orvostanhallgató számára kéthetente kettő tanítási óra a tantermi előadás, ill. heti 2 óra a gyakorlatok időtartama. Ugyanennyi óraszámban folyik klinikánkon a német és angol nyelvű oktatás is, az utóbbi években egyre növekvő létszámban.

Az orvostanhallgatók gyakorlati oktatása nem csupán klinikánk falai között kerül sor, hanem az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően hallgatóink számára szervezünk ún. külső gyakorlatokat is. Az OORI-ban a rehabilitáció, protetika, az ORFI-ban az ortopédia rheumatológiai és fiziotherapiás vonatkozásai kapnak hangsúlyt. Külön gyakorlaton vesznek részt a hallgatók az Országos Gerincgyógyászati Központban működő Gerincgyógyászati osztályon is. Emellett klinikánkon a hallgatók számára külön kézsebészeti és reumatológiai gyakorlatot is szervezünk. Lehetőséget kapnak hallgatóink arra is, hogy klinikánkra rendszeresen bejárva akár a műtéti asszisztenciában is részt vehessenek. Ezzel a lehetőséggel kapcsolatban az utóbbi években fokozódó érdeklődést tapasztalunk. A tudományos munka iránt érdeklődők számára szintén lehetőség van TDK munka végzésére.

Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy TDK és klinikai munkára az ortopedklinika@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni!

Hallgatóink számára minden félévben, rendszerint novemberben és áprilisban megrendezzük hagyományos tanulmányi versenyünket. A résztvevők száma általában 20-25 közötti.