Betűméret: A A A

Mit szükséges a betegeknek magukkal hozniuk?

Mit szükséges a betegeknek magukkal hozniuk?

 

Legszükségesebb személyes használati tárgyait hozza magával!

Kérjük, ne felejtse elhozni korábbi zárójelentéseit, leleteit és röntgenfelvételeit, MR, CT lemezeit.

Fontos tudnivalók a Gyermekosztályra érkezőknek:
Gyermeküket klinikánk gyermekosztályára kivizsgálás/ tornakezelés/ mutét céljából vesszük fel. A gyermeket hozzátartozóitól mereven nem zárjuk el, ezért az együtt maradásra több lehetőséget kínálunk Önöknek.

Osztályunkon lehetőség van arra, hogy ha a gyermek betegsége indokolja, a szülő vagy nagyszülő a gyermeke mellett maradhasson az ápolás ideje alatt, viszont ágyat csak akkor tudunk biztosítani, ha ezt az osztály beteglétszáma lehetővé teszi. Amennyiben ez nem lehetséges, éjszakára matracot biztosítunk. A benntartózkodás alatt ellátás csak a gyermek részére jár.
Ha a szülő nem kívánja az állandó benntartózkodást: 8-18 óráig egy személy miden nap a gyermek mellett maradhat. Délelőtt, amíg a mutétek és a vizsgálatok folynak, a gyermekek mellett egyszerre csak egy hozzátartozó tartózkodhat. Osztályon tartózkodó szülő ne hagyja felügyelet nélkül a gyermekét!

Kérjük a szülőket, hogy az ápolási munkát könnyítsék meg azzal, hogy látogatókat csak látogatási idő alatt fogadnak. Távozás napján, lehetőleg 11-óráig hagyják el az osztályt!
Gyermekosztályunk berendezésében igyekszünk tekintettel lenni a gyermek igényeire, emellett nem korlátozzuk gyermekeiket személyes tárgyaik behozatalában. Kérjük azonban, vegyék figyelembe, hogy a gyermekek egymás játékait is használják, mint az óvodában vagy az iskolában.

Behozott személyes tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni!

A gyermekek biztonsága érdekében, törékeny tárgyat, üveges üdítőt, éles, szúró eszközöket (kés, olló,villa) nem áll módunkban biztosítani és kérjük, ezen tárgyak behozatalának mellőzését is. Ha lehetséges, gondoskodjanak a gyermek részére muanyag tányérról, pohárról, kanálról.

A gyermeknek pizsamát, hálóruhát, köntöst, tisztálkodási eszközöket (szappan, fogkrém, fogkefe, fésu stb.) lábbelit kérünk hozni. A higiénés szabályok betartása érdekében kérjük, hogy a gyermekeknek behozott romlandó élelmiszereket, névvel ellátva a folyosón elhelyezett hutőszekrényben helyezzék el. Gyermekük itt tartózkodása alatt, az Önökben felmerülő kérdésekkel, problémákkal bizalommal forduljanak a kezelő orvoshoz, vagy az osztályos ápolókhoz. Amennyiben személyesen ezt nem áll módjukba megtenni, telefonon is érdeklődhetnek.

Közvetlen telefonszámunk:06/20-825-83-45
A klinika központi száma: (06/1-466-66-11)

Amennyiben gyermekükkel személyesen szeretnének beszélni, megtehetik a kórtermekben elhelyezett ( csak hívható )telefon segítségével, melynek a telefonszáma kórtermenként változó és a kórteremben felírva található. Az osztályon tartózkodó gyermekek és szülők CSAK ezeken a számokon hívhatók.