Betűméret: A A A

Kivonat a házirendből

Kivonat a házirendből

 

1. A reggeli ébresztő után az aznapi műtétes betegek műtéti előkészítése
5-6 óra között kezdődik
.

2. Vizit 7:30-8 óra között történik, melyen minden betegnek a kórteremben kell tartózkodnia. Vizit idején csendet, figyelmet kérünk,- mindenki elmondhatja panaszát az orvosnak. Az orvos megbeszéli az aznapi teendőket, kezelést. Ezután a páciensek, csak vizsgálat céljából hagyhatják el kórtermet. Ennek lebonyolításában az ápolók segítenek. Délelőtt folyamán a megoperált betegek gyógytornász segítségével tanulják meg az operált testrész helyes mozgatását és erősítését.

3. 8.30-kor reggeli

4. 12.30-kor ebéd a kórteremben, majd az osztályos munkarendnek megfelelően ismét vizit, kötözés, varratszedés.

5. 14:30-16 óráig csendes pihenő. Kérünk mindenkit, hogy legyen tekintettel betegtársaira, akik pihenni szeretnének.

6. Az esti vizit 19-kor kezdődik, ahol az ügyeletes orvossal alkalma nyílik megbeszélni az éjszakai fájdalomcsillapító eljárást, valamit nyugodt alvásának biztosítása érdekében a megfelelő altatót, ha szükséges.

7. Vizit után, a segítséget igénylő betegek higiénés szükségleteiben és a megfelelő alvás, pihenés érdekében az ápolók segítenek.

8. A kórteremben TV-t nézni csak akkor lehet, ha a többi betegtársat nem zavarja, a folyosón elhelyezett készüléket 22:30-ig, villanyoltásig lehet használni.

9. Betegek, csak a kijelölt helyen dohányozhatnak. Hozzátartozóknak -az egész klinika területén – tilos a dohányzás.

10. A betegek csak az ápolók tudtával hagyhatják el az osztályok területét.

11. A behozott élelmiszert a kórteremben és a folyosón lévő hűtőszekrényben tárolhatják, ezért kérjük írják rá a nevet és kórterem számot. Élelmet a kórterem ablakaiban elhelyezni nem szabad.

12. Óvjuk a klinika épületét és berendezési tárgyait, vigyázzunk a tisztaságra!

13. A betegek értéktárgyaiért csak abban az esetben tudunk felelősséget vállalni, ha azokat a Gazdasági Hivatalban nyugta ellenébe leadják.

14. Klinikánk oktatási intézmény. Kérjük ne vegyék zaklatásnak, ha az orvosképzés érdekében betegbemutatáson kell részt venniük.