Betűméret: A A A

A betegellátás rendje Klinikánkon a COVID 19 járvány idején

Klinikánk fekvőbeteg részlege a járvány idejére az I. Sebészeti Klinika (Üllői út 78.) épületébe költözött, mely a második emeleten található.

Járóbeteg-ellátó részlegünk jelenleg már az eredeti helyén (Üllői út 78/B földszint) működik.

 

A betegellátás rendje Klinikánkon a COVID 19 járvány idején

 

Klinikánkra belépve kérjük lehetőség szerint védőmaszk viselését az Intézmény egész területén. Több ponton kihelyezett kézfertőtlenítő adagoló áll az Önök rendelkezésére is, ezzel is elősegítve a higiénés szabályok betartását.

Járóbetegeink a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületének

főbejáratánál (Üllői út 78/B.) juthatnak az épületbe, majd az ott található járóbeteg szűrőállomáson elvégezzük a COVID 19 fertőzés szűrését (aláírással igazolt nyilatkozat és hőmérsékletmérés). A szűrés után fogadjuk a betegeinket az Ortopédiai Klinika ambulanciáin a fszt. 21-25 számú rendelőkben. Fertőzésbiztonsági okokból igyekszünk az egy légtérben levő emberek számát minimalizálni, ezért a váróban egy ambulanciához egyszerre csak két beteg tartózkodhat. Mindenkit az orvosával előre megbeszélt/előjegyzett időpontban tudunk fogadni, kérjük, hogy a vizsgálatokra pontosan és lehetőség szerint kísérő nélkül, vagy szükség esetén (gyermekek és segítséget igénylők) egy kísérővel érkezzenek. 

 

Sürgősségi járóbeteg-ellátás esetén a szűrőállomás munkatársai fogják eligazítani, hogy mikor tudjuk beengedni Önt. Sajnos a szűrővizsgálatok, illetve az esetleges sürgősségi vizsgálatok miatt előfordulhat megnövekedett várakozási idő, emiatt kérjük szíves megértésüket!

 

Betegszállítóval érkező járóbetegeink és fekvőbetegeink a központi betegellátó épület (Korányi Tömb, Üllői út 78/B) földszintjén levő ortopédiai fekvőbeteg szűrőállomásra menjenek. Itt megtörténik a szűrésük, melynek – fekvőbetegek esetén – része a COVID 19 vírus vérből történő tesztje is. A szűrés teljes időtartama körülbelül 1,5-2 óra, emiatt kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

 

Amennyiben a szűrőállomásokon COVID 19 fertőzés gyanúja felmerül, úgy betegeinket átirányítjuk Egyetemünk koronavírus fertőzés kimutatásával foglalkozó részlegeire, ahol további vizsgálatok történnek. A végleges betegellátást csak a vizsgálatok lezárulása után, az igazolt, vagy kizárt fertőzés függvényében tudjuk elvégezni.

Járóbetegeinknek a vizsgálat előtt az I. emeleten lévő betegfelvételi irodában szükséges bejelentkezniük, betegszállítóval vagy mozgásában korlátozott, gépkocsival érkező betegeink regisztrációját pedig a ortopédiai fekvőbeteg szűrőállomáson végezzük el.

Telefonon a Semmelweis Egyetem központi (+36 1 459 1500) telefonszámát hívva érhetik el klinikánkat. Vizsgálatra előjegyzés változatlanul a +36 1 209 3355 telefonszámon lehetséges.