Betűméret: A A A

Dr. Domos Gyula

 
 

Beosztás: Egyetemi tanársegéd, TDK illetve Ph.D felelős

Szakvizsga: Ortopédia-traumatológia (2013)

Tudományos fokozat:

Szakterület: Gyermekortopédia

 

Klinikai rendelés

SE Ortopédiai Klinikán: csütörtökönként 10-14 óráig. A betegvizsgálat előjegyzés alapján történik, időpontot a 06-1-209-33-55 telefonon lehet kérni. A vizsgálatra háziorvosi beutalót hozzon magával!

Dr. Domos Gyula orvosi tanulmányait a budapesti Semmelweis Egyetemen végezte, a diploma megszerzését követően, 2002-től a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában sajátította el a gyermeksebészet alapjait. 2004-től a közös ortopéd-traumatológiai szakképzésben vesz részt, gyermekortopédiai szakirányban. Szakképzését 3 éves PhD kutatói ösztöndíja idejére megszakította, ez idő alatt a végtaghosszabbítás következtében kialakuló fájdalomszindrómák állatkísérletes vizsgálatát végezte. 2009 óta a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika Gyermekosztályának munkatársa. Számos hazai és külföldi kongresszuson vett részt, több hazai és külföldi folyóiratban megjelent közlemény szerzője.

A gyermekortopédián belül fő érdeklődési területe a csípő és a láb fejlődési rendellenességei, valamint a veleszületett és szerzett végtagdeformitások kezelése, különös tekintettel a poszttraumás deformitások korrekciós sebészetére.

Tanulmányok

Gimnáziumi tanulmányok: 1992 -1996: Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium, Esztergom (érettségi: 1996)

Egyetemi tanulmányok: 1996 -2002: Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kara
Egyetemi diploma: 2002: Általános orvosi diploma

Posztgraduális

képzés: 2002-2004: Gyermeksebészeti törzsképzés
2004-2006: Ortopéd-traumatológiai szakképzés
2006-2009: Doktori Iskola (PhD) ösztöndíjas hallgató
2009-: Ortopéd-traumatológiai szakképzés

Szakvizsga: Ortopédia-traumatológia (2013)

Nyelvtudás:

2000: C típusú középfokú állami nyelvvizsga angol nyelvből

Dr. Domos Gyula látja el az Ortopéd Klinika TDK illetve Ph.D felelős tisztségét.

PhD: 8. program: A támasztó és mozgató szervrendszer működésének fiziológiája és patológiája (programvezető: Prof. Dr. Szendrői Miklós)
o Téma: „ A posztoperatív és neuropathiás fájdalomszindrómák neurokémiai és viselkedési vizsgálatai végtaghosszabbításos állatmodellen” (témavezető: Dr. Szőke György)