Betűméret: A A A

Dr. Bejek Zoltán

 
 

Beosztás: Egyetemi adjunktus

Szakvizsga: Ortopédia (2002)

Tudományos fokozat: Ph.D.

Szakterület: térd, csípő, láb

 

Klinikai rendelés

SE Ortopédiai Klinikán: csütörtökönként 9-15 óráig. A betegvizsgálat előjegyzés alapján történik, időpontot a 06-1-209-33-55 telefonon lehet kérni. A vizsgálatra háziorvosi beutalót hozzon magával!

OEP által nem finanszírozott betegellátás, Semmelweis Egészségügyi Kft ( a Semmelweis Egyetem saját tulajdonú gazdasági társasága)
Ideje: előzetes megbeszélés szerint 
Előjegyzés:  06-20-663-2666 telefonon

 

Dr. Bejek Zoltán orvosi diplomáját 1997-ben szerezte meg a Semmelweis Egyetemen. Ortopédiai szakvizsgát szerzett 2002-ben Budapesten. 1997-óta dolgozik a SE Ortopédiai Klinikáján, 2011 óta egyetemi adjunktusként. Mozgásászervi sebészeti tudását főként a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján szerezte, ahol többek között Dr. Mády Ferenc egyetemi docens, valamint Dr. Lakatos József egyetemi docens mellett dolgozott. Emellett Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben és az Országos Gerincgyógyászati Intézetben is gyűjtött hasznos tapasztalatokat.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemkel közösen folytatott biomechanikai vizsgálatai során a fiziológiás, kóros, illetve műtét utáni mozgásszervi állapotok biomechanikai vizsgálatait végezte és végzi. Ennek során a térdízület kopásos betegsége és azok műtétes kezelése által gyakorolt hatások és a műtét utáni mozgásszervi rehabilitáció jellegzetességeinek vizsgálatával szerezte Ph.D. fokozatát.

A kutatáson kívül számos hazai és külföldi kongresszuson vett részt, több hazai és külföldi folyóiratban megjelent közlemény szerzője.

Fő tevékenységi területe a nagyízületi rekonstrukciós műtétek, protézis beültetések, és azok revíziós műtéteinek végzése, ezen belül is a térd, csípő beültetés és revíziós műtétei. Előszeretettel végez minimál invazív térdízületi műtéteket, tükrözéses (artroszkópos) beavatkozásokat, elülső keresztszalag műtétetket a térdízületben. Elsajátította a számítógépes navigációval végzett térdízületi protetizálás technikáját és a minimal invazív módon végzett térdízületi endoprotézis beültetés módszerét is. Ezen kívül az előláb deformitásának korrekciójával is foglalkozik.

1998 óta foglalkozik mozgássérült sportolók ellátásával hazai és nemzetközi szinten. A Magyar Paralimpiai Csapat csapatorvosa

Tanulmányok

Gimnáziumi tanulmányok: 1985 -1988: Teleki Blanka Gimnázium – Székesfehérvár

1988-1989: Rubén Martinez Villena – Kuba
Egyetemi tanulmányok: 1990-1991: Universidad Victoria del Girón, Kuba Facultad de Medicina
1991 -1997: Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kara

Egyetemi diploma: 1997: Általános orvosi diploma („summa cum laude”),

Posztgraduális

Szakvizsga: 2002: Ortopédia szakvizsga „kiválóan megfelelt” eredménnyel.

Tudományos fokozat szerzése:
2010: Ph.D. fokozat
“kiválóan megfelelt” eredménnyel
II. Doktori iskola, 8. Program – „Számítógépes navigáció használata teljes felszínpótló térdprotézis beültetetése során – rehabilitáció utánkövetése járásvizsgálat segítségével”– Témavezető: Prof. Dr. Szendrői Miklós

Nyelvtudás:
angol – középfok
spanyol – felsőfok

Hazai és külföldi továbbképzések:
2001. Sugárbiológiai ismeretek – Budapest
2002. Ultrahangos csípőszűrés tanfolyam – Pozsony
2003. szeptembertől PhD hallgatóként kurzusok résztvevője
2004. Térdprotézis beültetés alapjai (Pécs)
2004. Salzburg Seminar
2004. Minimalinvazív technikával és számítógépes technikával végzett
térdprotézis beültetés technikája (Párizs)
2005. GCP tanfolyam
2006. Térdprotézis revíziós kurzus (Marseille)
2007. Train the trainers – Trauma Care Institute – Nizza

 

Nagyízületi implantációs műtétek hatása az emberi test biomechanikájára és proproicepciójára
Veleszületett és szerzett mozgásszervi sérülések okozta biomechanikai jellegzetességek vizsgálata