Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 18.
530637 Összes oltás

PowerPoint-bemutatók használata a Zoomban

A Zoom-megbeszélés során lehetőség van előre elkészített PowerPoint-prezentációk lejátszására, valamint ezek jegyzetekkel való ellátására és a képernyő bizonyos részeinek kiemelésére is.

1. Nyissuk meg a számítógépünkön a PowerPoint-bemutatót. Ezután indítsuk el a Zoom-megbeszélésünket, és kattintsunk a Share Screen gombra a képernyő alján.

 

 

2. A megjelenő ablakban kiválaszthatjuk, pontosan melyik programot szeretnénk megosztani a hallgatókkal. Kattintsunk a PowerPointra, majd válasszuk a Share gombot.

 

 

 

 

 

 

 

3. Ezután a következő képet fogjuk látni, felül a fekete irányítópanellel:

 

 

 

 

 

 

 

 

A PowerPoint-prezentáció megosztásra kerül a hallgatókkal, azaz a saját képernyőjükön ők is a mi diáinkat fogják látni.

4. Ha elindítjuk a PowerPoint-programban a prezentáció lejátszását, a hagyományos osztálytermi oktatáshoz hasonló módon lejátszhatjuk a hallgatóknak a diasort, szóban magyarázatot fűzve hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. A fekete vezérlőpanelt elhelyezhetjük a képernyő alján is, ha a felső részen zavar minket. Ehhez kattintsunk a kis nyílra a zöld téglalap sarkában.

 

6. Ha szeretnénk leállítani a diák megosztását, kattintsunk a Pause Share vagy a Stop Share gombokra. A Stop Share véglegesen, míg a Pause Share ideiglenesen állítja le a megosztást, azaz utóbbinál nem kell újra kiválasztanunk, melyik programot szeretnénk megosztani.

 

Jegyzetek készítése

7. Az Annotate gombra kattintva bekapcsolhatjuk a jegyzet-módot, így megjelenik egy újabb fekete panel a képernyőnkön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. A jegyzet-módban számos dolgot tehetünk: szöveget írhatunk a képernyőnkre, kiemelhetünk egyes dolgokat vagy alakzatokat rajzolhatunk, hogy ráirányítsuk a hallgatók figyelmét egyes dolgokra.

9. A jegyzet-móddal érdemes vigyázni: nem az aktuális diánkon, hanem a képernyőnkön készülnek a módosítások – mintha egy plusz réteg lenne a képernyőnkön, amire rajzolhatunk. Ha elkattintunk egy másik diára, már nem biztos, hogy a megfelelő helyre kerülnek az ábrák.

 

 

 

 

 

 

 

10. Ha el szeretnénk tüntetni az összes jegyzetet a képernyőnkről, kattintsunk a Clear -> Clear All Drawings gombra.

 

 

 

 

11. Alapesetben jegyzet-módban a hallgatók is rajzolhatnak a képernyőnkre az oktatón kívül, ezért ha ezt nem szeretnénk, kattintsunk a More -> Disable participants annotation gombra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha további kérdése van a PowerPoint-diák Zoomban való megosztásával kapcsolatban, lépjen kapcsolatba bizalommal ügyfélszolgálatunkkal.