A EUniWell (European University of Well-Being) harmadik Seed Funding Call pályázatának elsődleges célkitűzése, hogy tovább ösztönözze a közös innovatív kutatási és oktatási, valamint a hallgatói jóllétet támogató projektek megvalósítását. A sikeres pályázatok alapvető feltétele továbbra is legalább három EUniWell partneregyetemmel való együttműködés. A pályázatok leadási határideje 2021. december 5-e, a projekteket pedig jövő év februárjától kezdhetik megvalósítani a nyertesek.

A EUniwell európai egyetemi szövetség egy éves sikeres fennállását követően is kiemelt célkitűzésének tartja, hogy lehetőséget kínáljon a partneregyetemek polgárai számára a nemzetközi együttműködések és a hét, résztvevő egyetem közötti szakmai kapcsolatok építésére. A Seed Funding Program az újszerű kutatási, oktatási és hallgató projektötletek támogatásán keresztül a konzorcium partneregyetemei közötti együttműködést kívánja elősegíteni.

A Seed Funding Programme során azok az innovatív projektek élveznek előnyt, amelyek az egyéni, szervezeti, és társadalmi jóllét javítását szolgálják az oktatás, a kutatás, vagy a kapcsolódó fejlesztések területén. Kutatók, oktatók, hallgatók és adminisztrációs munkatársak egyaránt nyújthatnak be pályázatokat. A kritérium a EUniWell által támogatott jólléttel kapcsolatos témák, területek előremozdítása, és minimum három partneregyetemmel való együttműködés. A pályázható összeg mértéke projektenként 25 ezer euró. (A legutóbbi Seed Funding pályázatról ebben a cikkünkben számoltunk be.)

A részletes pályázati feltételekről a EUniWell honlapján lehet tájékozódni, valamint a EUniWell az érdeklődők számára angol nyelvű, online tájékoztatást tart 2021. november 10-én 12.00-13.30 között az alábbi Zoom linken. A program szervezői az egyetemi hallgatók számára pályázatíró workshopot tartanak 2021. november 12-én 12.00-13.30 között. A workshopra a euniwell-fundingcall@univ-nantes.fr címen lehet előzetesen jelentkezni.

Dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, a EUniWell projekt szakmai vezetője véleménye szerint a pályázatíró workshop remek lehetőség a hallgatók számára, hogy a megismerkedjenek a pályázatok világával, és elsajátítsák a sikeres projektötletek megvalósításához szükséges ismereteket.

A Semmelweis Egyetemen 2021. október 19-én megtartott Well-being nap keretein belül is lehetősége volt a hallgatóknak egy interaktív workshopon részt venni, ahol megfogalmazhatták az egyetemi jóllétükkel kapcsolatos gondolataikat és ötleteiket. A program nemcsak az egyetemek közötti kapcsolatok építését, de a tudástranszfer ösztönzését is szolgálja. A Semmelweis Egyetemen kívül a Leideni Egyetem, a Linnaeus Egyetem, a Birminghami Egyetem, a Kölni Egyetem, a Firenzei Egyetem, és a Nantes-i Egyetem tagja a szövetségnek, ezáltal rendkívül széles az együttműködések létrehozására van lehetőség..

Azoknak, akik a pályázati ötletükhöz partnereket keresnek a konzorciumon belül, egy online felületen jelezhetik igényüket, melynek kezelési útmutatója az alábbi felületen elérhető. További információ és részletek a pályázatról a EUniWell honlapján találhatóak:  EUniWell: Seed Funding Projects

A Semmelweis Egyetemen belül tájékoztatásért a EUniWell csapat tagjaihoz lehet fordulni.

Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.