Betűméret: A A A

Vizsgálati minta küldése

Rendkívüli tájékoztatás:

A Kormány elrendelte a Kútvölgyi Klinikai Tömb kiűrítését, és a III. Sz. Belgyógyászati Klinika átköltöztetését a belső klinikai tömb területére

Az átköltöztetés 2020. március 15-i határideje a Kutatólaboratóriumra nem vonatkozik, a Kutatólaboratórium a Kútvölgyi Klinikai Tömb Járóbeteg épületében továbbra is végzi diagnosztikai és kutatási tevékenységét, mintákat fogad, és leleteket kiad. 

Kérjük, hogy a kérések feladását a szokásos módon a KKKUVG kérőlapon tegyék meg, azonban a minták laboratóriumunkba juttatását közvetlenül, a Kútvölgyi Rendelőintézetbe küldve oldják meg! A Kútvölgyi Klinikai Tömb Központi Laboratóriuma egyetemünk más telephelyeire költözött, mintaküldésre a Központi Labor (Pest)>> Központi Labor (Buda) útvonalon (úgynevezett “körjárat”) már nincs lehetőség. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! Telefonszám munkaidőben: +3613251211 (labor) ügyeleti időben: +3620-8250962 (Prohászka Zotlán)

Mintaküldés: Semmelweis Egyetem Budapest, III. sz. Belgyógyászati Klinika, Kutatólaboratórium
Kútvölgyi Klinikai Tömb, Rendelőintézet, III. emelet, Kutatólaboratórium
1125, Budapest Kútvölgyi út 4.
Tel: +36-1-3251211 vagy 3251379
Fax:+36-1-2253899

Mintafogadási idő: hétfőtől-péntekig 8-14 óráig

Mintaküldés HANO gyanú esetén: A vizsgálatokhoz egy cső natív vér szükséges, melyet a mintavétel napján kell a fenti helyre eljuttatni. Amennyiben erre nincs lehetőség az 1 cső natív vér centrifugálása után a nyert savót -20 C°-ra kell fagyasztani, és így tárolni. A fagyasztott savót jég között kell szállítani a komplement laboratóriumba.

Mintaküldés HUS/TTP kivizsgálás esetén: Ld. részletes mintavételi és előkészítési útmutatót itt