CBT intenzív képzés 1. félév

2022.09.21. – 2022.12.14.

A kognitív viselkedésterápia (CBT) világszerte a leginkább elterjedt bizonyítékokon alapuló pszichoterápiás irányzat, amelyet hatékonynak találtak a legkülönbözőbb pszichés és pszichoszomatikus zavarokban, a legtöbb pszichés betegség esetében elsődlegesen választandó terápiás módszer.

Jelen képzés célja, hogy a XXI. századi kívánalmaknak megfelelő, korszerű, bizonyítékokon alapuló tudást adjon pszichológusok és klinikusok számára, hogy elsajátítsák az egyik leghatékonyabb pszichoterápiás módszert és ezáltal hazánkban is szélesebb körben elérhetővé váljon a pszichés problémákkal küzdő egyre nagyobb populáció számára a korszerű pszichológiai ellátás. 

A négy féléves CBT intenzív képzés első része a CBT intenzív 1. Tematikája a kognitív viselkedésterápia elmélete és módszertana, terápiás készségfejlesztő és módszertani gyakorlatok, valamint esetmegbeszélések. A CBT intenzív 2. erre ráépülve konkrét problémák és pszichés zavarok kezelését tartalmazza. A ráépülő képzés tematikája a szorongásos zavarok, depresszió, alvászavarok, szomatikus problémákhoz társuló pszichés zavarok, az elhízás, illetve az agresszivitás és negatív érzelmi állapotok CBT kezelése. A képzés mindkét félévben elméleti és gyakorlati vizsgával zárul. Az első két félév elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak a CBT intenzív tanfolyam elvégzéséről.

A következő évben szupervíziót biztosítunk a terápiás munkához. A CBT intenzív tanfolyamok és a szupervíziós év elvégzése után a résztvevők „CBT terapeuta” tanúsítványt kapnak, amely feljogosítja őket a CBT alkalmazására a képzettségüknek megfelelő szinten.

A képzés bemeneti feltétele: pszichológus diploma (elsődlegesen klinikai és/ vagy egészségpszichológia MA, MSc); klinikai szakpszichológusi, tanácsadó szakpszichológusi vagy pszichoterapeuta végzettség, pszichiáter szakvizsga.

Képzési tájékoztató pdf→

A képzés vezetője: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, CBT kiképző pszichoterapeuta

Oktatók: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra; Kiss Zsófia, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; Ajtay Gyöngyi, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; Zinner-Gérecz Ágnes klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt, Kresznerits Szilvia és Györkös Eszter klinikai szakpszichológusok

Kreditpont érték egészségügyi dolgozóknak: 50 pont

Időtartam: 56 óra, kéthetente szerdánként 9:00-17:00

Első alkalom: 2022. szeptember 21.

Maximális létszám: 40

Részvételi díj: 250.000 Ft

Jelentkezés: a klinpszicho@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen a honlapon található jelentkezési lap beküldésével és kreditpont jóváírás igénylése esetén az OFTEX portálon (www.oftex.hu→)

JELENTKEZÉSI LAP →

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.

További információ: az OFTEX portálon (www.oftex.hu), ill. a klinpszicho@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen