A Klinikai Pszichológia Tanszék Szakambulanciája mindfulness (tudatos jelenlét alapú kognitív terápia, MBCT) tréning csoportot indít tenziós fejfájással és migrénnel élő páciensek számára. Ilyen típusú fejfájások esetén bizonyítottan hatékonyak a kognitív viselkedésterápiás beavatkozások, melyek segítenek felismerni és hatékony módon kezelni azokat a helyzeteket, amikor az intenzív pszichés feszültség és stressz szerepet játszik a fejfájásban.

Újabb kutatási eredmények igazolják a mindfulness hatékonyságát a tenziós és migrénes fejfájás kezelésében. Az Oxford Mindfulness Center protokolljára alapozva hazánkban először indítunk MBCT csoportot tenziós fejfájással és migrénnnel élő személyek számára.

A páciensek kiválasztásakor fontos szempont a megfelelő motiváció, ezért olyan résztvevők jelentkezését várjuk, akik tudják vállalni a nyolc hetes tréninget és az otthoni napi 20-30 perc gyakorlást. Kérjük T. Kollégákat, hogy amennyiben indokoltnak tartják, javasolják pácienseik számára ezt a lehetőséget. A részvétel ingyenes.

A csoportba való bekerülés feltétele a migrénes vagy tenziós fejfájásos epizódok jelenléte.

 

Helyszín: Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszék Budapest 1091, Üllői út 25. I. emelet

Első alkalom: 2022. október 10.

Csoport tervezett időpontja: hétfőnként 15:00-16:30

Alkalmak száma: 8 alkalom

Csoportvezetők: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és Sal Dorottya klinikai szakpszichológus jelölt

 

Jelentkezés: Sal Dorottya

sal.dorottya@med.semmelweis-univ.hu

 

Minden jelentkezővel kérdőívcsomagot és egyéni interjút veszünk fel.