TÁJÉKOZTATÓ A SZAKAMBULANCIÁN ELÉRHETŐ TELEMEDICINA SZOLGÁLTATÁSRÓL

 

 

Kedves Páciensünk!

 

Prof. Kásler Miklós miniszter úr május 4-től elrendelte a járóbetegellátás többlépcsős újraindítását. Ennek megfelelően Ambulanciánk a személyes pszichoterápiás járóbetegellátás mellett telemedicinális egészségügyi ellátást is biztosít a betegek számára az alábbi formákban:

  • online videós forma (zoom rendszerben)
  • telefonos konzultáció

 

Bejelentkezés: Az új páciensek, akik a telemedicinális ellátást igénylik, szakorvosi beutalóval e-mailben tudnak bejelentkezni a  klinpszicho.szakamb@med.semmelweis-univ.hu

e-mail címen a következő adatok megadásával: név, életkor, TAJ szám, beutaló orvos/intézmény neve, diagnózis, javaslat, elérhetőség (telefon, e-mail).

 

Az első interjú protokollja a következőképp alakul:

  1. A bejelentkezés után várólistára kerül a beteg
  2. A betegirányító a várólistáról kiértesíti a beteget a terapeuta személyéről és elérhetőségéről
  3. A páciens felveszi a kapcsolatot a terapeutával és elküldi a szakorvosi beutalót neki
  4. Időpontot egyeztetnek az első interjús pszichológiai vizsgálatra és megbeszélik annak választott formáját (zoom; telefon)
  5. A pszichológiai vizsgálat eredményét a Szakambulancia pszichológusi teamje megbeszéli (hetenkénti team –megbeszélésen) és javaslatot tesz az ellátás formájára
  6. A szakmai ellátási javaslatról az interjúztató pszichológus tájékoztatja a pácienst

 

Amennyiben a vizsgálat alapján a szakmai team javaslata a Szakambulanciánkon indítandó  pszichoterápiás távterápia, abban az esetben az alábbi nyilatkozat kitöltésére kéri a pszichológus a beteget a távterápia megkezdése előtt:

 

 

 

NYILATKOZAT

 

Alulírott …………………………………………….. (név) nyilatkozom, hogy a pszichoterápiát online formában (……) igénylem a pszichológusommal/terapeutámmal egyeztetett időpontban. Aláírásommal nyilatkozom arról, hogy a terápiás beszélgetésnek nincs szem- és fültanúja, az online terápiáról semmilyen kép- és hangfelvételt nem készítek.

Vállalom, hogy ezt a nyilatkozatot aláírásommal hitelesítve a távterápia megkezdése előtt a pszichológusomnak/terapeutámnak eljuttatom.

 

Dátum:

 

Aláírás: …………………………………………