Betűméret: A A A

Rendezvényeink

2012-ben a Kísérleti Műtőé volt a megtiszteltetés, melynek keretein belül a Magyar Gasztroenterológiai Társaság 54. Nagygyűlésének Főtémáját szervezhette.

A konferencia pontos időpontja és helye: Magyarország, Tihany, 2012. június 2-5.

Részlet a programfüzetből (link):


Az I. sz. Sebészeti Klinika, illetve a Kísérleti Műtő komoly előkészületek révén, színes- és interaktív programokkal vett részt a Kutatók Éjszakája 2012 rendezvényegyüttesen, mint előadó intézmény.

 

Programbemutató: Dr. Szijártó Attila Ph.D

Utólagos benyomások a program iránt érdeklők tollából:

 

Az idei Kutatók Éjszakáján nagyon sok ismerettel gazdagodtam. A rendezvényen ismerhettem meg Attilát is, amiért igen hálás vagyok, úgyhogy örülök neki, ha néhány gondolattal segíthetem az Kísérleti Műtő fejlesztését.

Véleményem szerint az egy jó döntés volt, hogy elmentem a Kutatók Éjszakájára. Már napokkal előtte kinéztem, milyen előadásra szeretnék elmenni. A rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy részletesebb betekintést nyerjek az egyetem működésébe,hangulatába, az előadásokon megfigyeljem az előadók stílusát, és képet kapjak az ott folyó munkáról.
Én több, a Semmelweis Egyetem által rendezett előadáson is részt vettem, azonban leginkább az I.sz. Sebészeti Klinikán működő Kísérleti Műtő vezetőjének, Dr. Szijártó Attilának az előadása tetszett. A Doktor Úr remek előadást tartott, ahol a lényeget bemutatva, igen hangulatosan ismertette a sebészet fejlődését. Nagyon tetszett, hogy az előadás menetébe bevonta a hallgatóit is, akik készséggel válaszoltak minden felmerülő kérdésre. Továbbá nagyszerű lehetőség nyílt kapcsolatok kiépítésére mind a hallgatókkal, mind az előadókkal (ami még hasznos lehet ha bejutunk az egyetemre).
A helyeket az interneten kell lefoglalni, ahol érdemes úgy szervezni a programokat, hogy legyen köztük elég idő eljutni az egyik előadásról a másikra, mert az előadások elég sűrűn vannak időzítve. De összességében remeknek találtam a eseményt, és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Tóth Máté

 


 

A jelentős kísérletes sebészeti szervezet, a European Society for Surgical Research (ESSR) döntésének értelmében éves konferenciáját 2014-ben Budapesten rendezi, Dr. Szijártó Attila Ph.D üléselnöklésével. További információk a konferenciáról elérhetőek az alábbi linken:

ESSR 2014


 

Gondolkodó sebészet 2014