Dr. Vág János
Konzerváló Fogászati Klinika

1995-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Fog- és szájbetegségek illetve Konzerváló és Fogpótlástani szakvizsgát szereztem 1997-ben és 2006-ban. A Konzerváló Fogászati Klinikán részt veszek a fogorvostanhallgatók és rezidensek gyakorlati és elméleti képzésében. Kutatásaim felölelik az állatkísérleti modelleket, a sejtbiológiai és humán klinikai vizsgálatokat. Fő érdeklődési területem az orofacialis képletek vérkeringés szabályozása és regenerációja.

Végzettség

fogorvos

Tudományos fokozatok

2003: PhD

Kutatási témák

A szájképletek regenerációja különös tekintettel a fogbélre, a parodontiumra és a nyálmirigyekre. Vérkeringés, angiogenezis.

Hosszabb külföldi tanulmányutak

2003-2005 Dublin Dental School & Hospital, Trinity colleges, Írország

Mentori motiváció

A Fogorvostudomány területén kimagasló teljesítményt nyújtani speciális kihívás, tekintettel arra, hogy egy jó fogorvos klinikusnak mind gyakorlati, mind elméleti-és kutatási téren jól kell teljesíteni. Végzés után még rengeteg gyakorlati óra szükséges, ami mellett különösen nehéz elmélyedni a tudományban. Ez sajnos sokszor válaszút elé állítja a hallgatókat, ami az Egyetem és a Kar számára a tehetségek elvesztését jelenti. Én abban szeretnék segíteni, hogy felhasználva a gyakorlati és elméleti tapasztalatomat, a tehetséges hallgatók megállják helyüket mindkét területen és hosszútávú perspektívát lássanak az egyetemi létben.