Dr. Müller Veronika
Pulmonológiai Klinika

Tüdőgyógyász-onkológusként a tüdőbetegségek diagnosztikájának és ellátásának legmagasabb szintű megvalósítását tekintem a legfontosabbnak. Magyarországon kiemelt centrumként az interstitialis tüdőbetegek, szervtranszplantáltak és súlyos légúti obstrukcióban szenvedők ellátásában vállal munkacsoportom központi szerepet. Számos más diszciplinával történő együttműködés segíti a klinikai és a kutató munkát.

Végzettség

Általános orvos

Tüdőgyógyászat, klinikai onkológia és laboratóriumi medicina szakorvos

Tudományos fokozatok

2002: PhD

2010: habilitáció

2017: DSc

Kutatási témák

Pulmonológiai stresszállapotok vizsgálata, melyből kiemelendők az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis (EMPIRE regiszter), autoimmun és egyéb immuneredetű tüdőbetegségek, tüdő- és egyéb szerv/szövettranszplantáltak pulmonológiai eltérései, súlyos légúti obstrukcióval járó kórállapotok vizsgálata.

Hosszabb külföldi tanulmányutak

1995-1997: Esseni Egyetem, Essen, Németország

2001-2002: West Virginia University, Morgantown, USA

Mentori motiváció

Klinikai orvosi munka iránt elkötelezett hallgatókkal kutatócsoportomban kiváló eredményeket értünk el az utóbbi években. Ennek kapcsán szerzett több éves együttműködés nagyon jó emberi kapcsolatokat eredményezett. Célom, hogy egy adott kérdés iránt elkötelezett leendő kollégát segítsek a klinikai (belgyógyászati jellegű) orientációban, aktuális kutatómunkája adta lehetőségek megvilágításában, nemzetközi és hazai pályázatokon történő sikeres részvételben. A személyes konzultációk az orvosi pálya minden területére őszintén kiterjednek.