Dr. Moldvay Judit
Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Tumorbiológiai Osztály
Pályámat patológusként kezdtem, majd két éven át Párizsban végeztem kutatómunkát. 1993-2014 között tüdőgyógyász-klinikai onkológusként dolgoztam, 2006-2014 között a SE Pulmonológiai Klinikán. Jelenleg az Országos Korányi Intézetben dolgozom és végzek tüdőrákkal kapcsolatos transzlációs kutatásokat. Részt veszek a Nemzeti Agykutatási Program „Agyi áttétet adó daganatok vizsgálata” c. alprogramjában. Emellett továbbra is aktív oktató és mentor vagyok a Semmelweis Egyetemen.

Végzettség:

Általános orvos (SOTE ÁOK, 1987), Patológus szakorvos (1993), Tüdőgyógyász szakorvos (1997), Klinikai onkológus szakorvos (2006), European Diploma in Respiratory Medicine (2008), Egészségügyi Szakmenedzser (2008)

Tudományos fokozatok

1999: PhD

2008: med. habil.

Kutatási témák

Tüdőrákok prognosztikai és prediktív faktorainak vizsgálata. Tüdőrákok agyi áttéteinek klinikopatológiai és molekuláris genetikai vizsgálata. Génmintázatok prediktív értékének vizsgálata tüdőrákban. Immunterápia prediktív markereinek vizsgálata tüdőrákban.

Hosszabb külföldi tanulmányutak

1991-1993: Párizs (ARC ösztöndíj, INSERM U-370)

1996-2000 (összesen 7 hónap): Nancy (INSERM ösztöndíj, INSERM U-14)

Mentori motiváció

Mentoráláskor mindig arra törekszem, hogy úgy ismerkedjem meg a Hallgatóval, ahogyan azt több mint 2000 évvel ezelőtt tették a görög iskolákban, hosszú séták közbeni beszélgetések során… A folyamatos kapcsolattartás révén megismerhetem gondjait, kétségeit, a munka/kutatás kapcsán felmerülő nehézségeit, amit közösen oldunk majd meg, de nagyrészt támaszkodván az én szakmai és emberi tapasztalataimra. Szerencsés, ha a mentorált Hallgatóval közös szakterületet is találunk, mert így konkrét segítséget is nyújthatok egyes kérdésekben saját tudásom, vagy szakmai kapcsolatrendszerem révén. Fontosnak tartom az elvárások megfogalmazását, a rövid- és hosszú távú tervezésben való segítést, valamint a motiváció folyamatos fenntartását. Nagyra értékelem a kölcsönös bizalmat, mert a közösen kitűzött célokat csak így tudjuk majd megvalósítani.