Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 20.
405407 Összes oltás

RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás 1

a COVID-19 gyorsteszt alkalmazásának rendjéről a biztonságos betegellátás érdekében

– módosításokkal egységes szerkezetben –

 

A Semmelweis Egyetem munkatársai a COVID-19 járvány kitörése óta elkötelezetten vesznek részt a tesztelésben, betegellátásban és az oltás hazai elérhetősége óta a vakcinációban is. Közös célunk minél gyorsabban csökkenteni, lehetőség szerint kiszorítani az Egyetem klinikáiról a COVID-19 fertőzést. Ennek érdekében mindent el kell követnünk, hogy munkatársaink lehetőleg 100%-ban vegyék fel az oltást.

Az oltás mellett a COVID-19 elleni küzdelem másik fontos eleme a tesztelés, azon személyeknél, akik nem vették fel az oltást vagy nem kaphatták meg, hiszen így korai fázisban kiszűrhető a potenciálisan fertőző személy.

A Szervezeti és Működési Szabályzat I. Könyv Szervezeti és Működési Rend I.1. rész 3. § (12) bekezdésében foglalt hatáskörben eljárva a biztonságos betegellátás és a klinikai oktatás érdekében a Semmelweis Egyetem rektora és a Klinikai Központ elnöke a következő utasítást adja ki:

1.§

Jelen utasítás személyi hatálya a betegellátást végző szervezeti egységek egészségügyi és betegellátásban résztvevő egészségügyben dolgozóira terjed ki.

2.§

(1) 

(2) Amennyiben az 1. § szerinti személyek igazolt SARS-CoV-2 fertőzésen estek át a betegellátásba történő visszatérés feltételei a következők:

  1. Amennyiben az egészségügyi dolgozó klinikailag gyógyult, vagy SARS-CoV-2 fertőzése tünetmentesen zajlott, akkor a munkavégzéshez történő visszatérés feltétele 1 db negatív SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt,
  2. a tünetek megjelenítését/fertőzést igazoló mintavételt követő 21. napon 2 db negatív eredmény nélkül is fel kell oldani a foglalkozástól való eltiltás rendelkezései alól, munkahelyére visszatérhet és keresőképessé nyilvánítható az egészségügyi dolgozó.

(3) A felvételre kerülő betegek esetében, védettségi igazolvány megléte mellett is, SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt elvégzése kötelező.

3.§

Jelen rektori-Klinikai Központ elnöki utasítás 2021. január 8. napjától hatályos és visszavonásig érvényes.

Budapest, 2021. május 27.

 

Dr. Merkely Béla                                                                               Dr. Szabó Attila

        rektor                                                                             a Klinikai Központ elnöke


1 Módosítva 2021. június 30.


RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás a COVID-19 gyorsteszt alkalmazásának rendjéről a biztonságos betegellátás érdekében – módosításokkal egységes szerkezetben – aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linkre kattintva letölthető:
RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás