Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. január 19.
15279 Összes oltás
5847 Beoltott Semmelweis Polgár

RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás

a COVID-19 gyorsteszt alkalmazásának rendjéről a biztonságos betegellátás és a klinikai oktatás érdekében

 

A Semmelweis Egyetem munkatársai a COVID-19 járvány kitörése óta elkötelezetten vesznek részt a tesztelésben, betegellátásban és az oltás hazai elérhetősége óta a vakcinációban is. Közös célunk minél gyorsabban csökkenteni, lehetőség szerint kiszorítani az Egyetem klinikáiról a COVID-19 fertőzést. Ennek érdekében mindent el kell követnünk, hogy munkatársaink lehetőleg 100%-ban vegyék fel az oltást.

Az oltás mellett a COVID-19 elleni küzdelem másik fontos eleme a tesztelés, azon személyeknél, akik nem vették fel az oltást vagy nem kaphatták meg, hiszen így korai fázisban kiszűrhető a potenciálisan fertőző személy.

A Szervezeti és Működési Szabályzat I. Könyv Szervezeti és Működési Rend I.1. rész 3. § (12) bekezdésében foglalt hatáskörben eljárva a biztonságos betegellátás és a klinikai oktatás érdekében a Semmelweis Egyetem rektora és a Klinikai Központ elnöke a következő utasítást adja ki:

 

1.§

Jelen utasítás személyi hatálya a betegellátást végző szervezeti egységek egészségügyi és betegellátásban résztvevő egészségügyben dolgozói, valamint a klinikai oktatásban tanuló hallgatóira terjed ki.

 

2.§

(1) Azon klinikai oktatásban résztvevő hallgatók, akik a COVID-19 elleni oltásban nem részesültek, a betegbiztonság fenntartása érdekében heti rendszerességgel COVID-19 gyorsteszt elvégzése szükséges. A tesztek elvégzéséről azon szervezeti egység gondoskodik, ahol a hallgató az adott időpontban oktatásban részesül. Az utasítás, mind a magyar, mind a nemzetközi hallgatókra érvényes.

(2) A betegellátásban résztvevő egészségügyi és nem egészségügyi dolgozók esetében, ha az oltást nem vették fel és nem estek át az elmúlt 6 hónapban igazolt COVID-19 fertőzésen, a betegellátás biztonságának fenntartása érdekében kétnaponta COVID-19 gyorsteszt elvégzése szükséges.

(3) A felvételre kerülő betegek esetében, ha COVID-19 fertőzésre specifikus tüneteket nem mutat, akkor is COVID-19 gyorsteszt elvégzése kötelező.

 

3.§

Jelen rektori-Klinikai Központ elnöki utasítás 2021. január 8. napjától hatályos és visszavonásig érvényes.

 

Budapest, 2021. január 7.

 

 

Dr. Merkely Béla                                                                               Dr. Szabó Attila

        rektor                                                                             a Klinikai Központ elnöke


RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás a COVID-19 gyorsteszt alkalmazásának rendjéről a biztonságos betegellátás és a klinikai oktatás érdekében aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linkre kattintva letölthető:
RE/1/2021. (I.07.) számú rektori – Klinikai Központ elnöki utasítás