R/1/2020. (III.11.) számú REKTORI UTASÍTÁS

Külföldre irányuló utazásokra vonatkozó eljárásról és bejelentési kötelezettségről

 

A Kormányzati Operatív Törzs társelnökei dr. Pintér Sándor és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter urak az új koronavírus fertőzések elleni összehangolt védekezés érdekében felhívással fordultak az egészségügyi ellátó intézmények vezetőihez, és arra kérik az intézmények dolgozóit, hogy a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra a külföldi utazásaikat saját maguk, családtagjaik és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében. Arra is fel kell hívnom a dolgozók figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek.

 

Ennek megfelelően a Semmelweis Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési Szabályzatának I.1. rész 3. § (12) bekezdésben foglalt hatáskörömben eljárva az alábbi rendelkezést adom ki:

(1)A Semmelweis Egyetem valamennyi polgára (hallgatók, oktatók, munkavállalók) részére elrendelem, hogy külföldre irányuló hivatalos útját halassza el. Hivatalos célú utazás csak egészen kivételes esetben, rektori engedély birtokában kezdhető meg. Kérelmet elektronikusan lehet benyújtani az utazas.corona@semmelweis-univ.hu e-mail címen. A szakmai kapcsolattartáshoz használjanak alternatív kommunikációs eszközöket (pl. telekonferenciát).

(2) Akár hivatalos, akár magánjellegű külföldi utazás esetén a visszaérkezést követő első munkanapon – amennyiben Kínában, Dél-Koreában, Iránban vagy Olaszországban tartózkodott 14 nappal korábbi időben – mindenki köteles az utasítás melléklete szerinti kérdőívet kitölteni és elektronikus úton eljuttatni a munkáltatója, illetve hallgató esetén a dékáni hivatal részére. A megfelelő betegellátás szervezése érdekében kérem az érintetteket, hogy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az Egyetem kérdőívében megjelölt kórházhigiénés munkatárssal.

(3) Azon hallgatók, illetve munkavállalók esetében, akik a nemzetközi tájékoztatás szerint a kockázatot jelentő  országokban jártak, azonnali hatállyal e-learning oktatást, illetve munkavégzés alóli mentesítést – amennyiben lehetséges otthoni munkavégzést – kell elrendeli 14 napos időre. A jelenléti oktatásról, gyakorlatról való távolmaradás a bejelentés megtételével igazolható.

(4) Jelen utasítás az Egyetem honapján való közzététellel egyidejűleg azonnal hatályba lép.

 

Kérem a fentiek szigorú betartását.

Javaslom és kérem továbbá a Semmelweis Egyetem valamennyi polgárát, hogy a magánjellegű külföldi utazását halassza el.

Együttműködését köszönöm!

Budapest, 2020. március 11.

 

 

                                                                                                                 Tisztelettel,

                                                                                                           Dr. Merkely Béla


R/1/2020. (III.11.) számú REKTORI UTASÍTÁS Külföldre irányuló utazásokra vonatkozó eljárásról és bejelentési kötelezettségről aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linkre kattintva letölthető: R/1/2020. (III.11.) számú REKTORI UTASÍTÁS

R/1/2020. (III.11.) számú REKTORI UTASÍTÁS Külföldre irányuló utazásokra vonatkozó eljárásról és bejelentési kötelezettségről 1. sz. melléklete az alábbi linkre kattintva letölthető: R/1/2020. (III.11.) számú REKTORI UTASÍTÁS 1. számú melléklete