E/1/2020. (I.20) számú rektori-kancellári utasítás
a Kiküldetési és Utazási Költségtérítési Szabályzat rendjéről

 

A Szervezeti és Működési Szabályzat I. Könyv Szervezeti és Működési Rend (a továbbiakban: SZMR) I.1. rész. 3.  § (12) bekezdésében foglalt hatáskörben eljárva a Semmelweis Egyetem Rektora és a Kancellár Általános Helyettese az alábbi utasítást adja ki:

1.§

1.A Kiküldetési és Utazási Költségtérítési Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) 2.2.4. Nemzetközi utazásszervezés keretében elszámolható költségek (b) pontja az alábbiak szerint alkalmazandó:

Az Egyetem által – a kötelezettségvállaló előzetes engedélye alapján – nemzetközi utazásszervezés keretében a kiküldött részére biztosított elszámolható költségek esetében:

Repülőgép igénybevétele esetén, Európán belül csak turista osztályra érvényes, interkontinentális utazások esetén „business class” osztályba sorolású repülőjegyek is elszámolhatók eredeti, az Egyetem nevére kiállított számla és az elektronikus jegy ellenében.

Rektor és Kancellár kiküldetései esetén Európán belül is elszámolható a „business class” osztályba sorolású repülőjegy.

2.§

Jelen utasítás visszavonásig érvényes, a Jogi és Igazgatási Főigazgatósága (JIF) alhonlapján való közzétételt követő napon lép hatályba.

 

Budapest, 2020. január 20.

 

                   Dr. Merkely Béla                                                  Baumgartnerné Holló Irén

                            rektor                                                        kancellár általános helyettese

                                                                                     

Hatályba lépés napja: 2020. január 22.


E/1/2020. (I.20) számú rektori-kancellári utasítás a Kiküldetési és Utazási Költségtérítési Szabályzat rendjéről aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linkre kattintva letölthető: E/1/2020. (I.20) számú rektori-kancellári utasítás