Ikt.szám: 58778-2/KSJIF/2018.

KKORL/3/2018. (VI. 11.) számú KANCELLÁRI KÖRLEVÉL 

Helyi adatvédelmi felelősök kijelöléséről a főigazgatóságokon, dékáni hivatalokban

A Semmelweis Egyetem (a továbbiakban Egyetem) Szervezeti és Működési Szabályzatának I. rész 3/A. § (21) bekezdésére, a 34. § (1) bekezdés h) pontjára, valamint a 37. § (2) bekezdésére tekintettel az alábbi körlevelet adom ki:

1.§

 (1) Az Egyetem adatvédelmi, valamint a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének, továbbá a kötelezően közzéteendő adatok nyilvánosságra hozatalának rendjéről szóló szabályzat 8. § (4) bekezdése alapján Helyi adatvédelmi felelőst kell kijelölni a főigazgatóságokon és a dékáni hivatalokban, a szabályzat 2018. május 25-i hatályba lépését követő 30 napon belül.

(2) Az adatvédelmi tárgyú szabályzat 8. § (5) bekezdése szerint az Egyetem ezen szervezeti egységeiben a helyi adatvédelmi felelősnek

a) felsőfokú végzettségű

b) legalább 1 éves adatkezelés gyakorlattal rendelkező

személy jelölhető ki.

(3) A főigazgatóságok és dékáni hivatalok helyi adatvédelmi felelőse hatáskörrel és illetékességgel rendelkezik a főigazgatóságok által irányított teljes területen, illetve az adott karok teljes igazgatási területén.

(4) Az Általános Orvostudományi Kar és a Fogorvostudományi Kar esetében a Klinika Központ szervezeti egységeiben kijelölt helyi adatvédelmi felelősökön túl szükséges helyi adatvédelmi felelős kijelölése.

(5) A kijelölésre kerülő új helyi adatvédelmi felelősök nevét, elektronikus levélcímét, telefonszámát az Adatvédelmi és Betegjogi Központ tartja nyilván. A bejelentés az adatvedelem@semmelweis-univ.hu e-mail címre küldött levélben tehető meg.

2.§

Jelen körlevelet az Egyetem belső honlapján közzé kell tenni.

Budapest, 2018.június 11.

                                                                                                            Dr. Szász Károly


A KKORL/3/2018. (VI. 11.) számú KANCELLÁRI KÖRLEVÉL Helyi adatvédelmi felelősök kijelöléséről a főigazgatóságokon, dékáni hivatalokban aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linken megtekinthető, letölthető: KKORL/3/2018. (VI. 11.) számú KANCELLÁRI KÖRLEVÉL