Betűméret: A A A

Semmelweis Egyetem Piramis Projekt TÁMOP-4.2.3/08/1/KMR-2008-0003

A projekt címe (kódszámmal): Semmelweis Egyetem Piramis Projekt TÁMOP-4.2.3/08/1/KMR-2008-0003

A Semmelweis Piramis Projekt (TÁMOP-4.2.3/08/1/KMR-2008-0003) támogatásával megvalósult eredményekről az alábbi linken letölthető dokumentumból tájékozódhat.

A projekt szakmai tartalmáról röviden:

A pályázat célja a kommunikáló. Kommunikáció Egyetemen belül és kommunikáció a laikusokkal. Honlapok készülnek, illetve újulnak meg ennek biztosítása érdekében. A pályázat fő eleme egy honlapnak létrehozása, melynek fő célja az orvostudománnyal kapcsolatos újdonságok köznyelven való publikálása (Semmelweis Figyelő). E mellet a pályázat másik fő célja az Egyetem különböző diákokkal foglalkozó szervezeti egységei közötti kommunikáció gördülékenyebbé tétele, valamit a diákok felé történő kommunikáció a régi honlapok megújítása által aktuálisabbá tétele.

Ezeknek a megújult honlapoknak egyfajta összegző honlapja a Tehetség online, mely egy mint egy kalauz szolgál az egyetem többi honlapjához való eljutásban, illetve a fontosabb hírek ezen a honlapon is megjelennek.

A pályázat keretén belül, szintén a kommunikáció égisze alatt számos kiadvány kerül publikálásra.

Mindezek mellett a pályázat támogatja az Egyetemen belüli tehetséggondozást, a Korányi Frigyes Szakkollégium a pályázat segítségével számos előadást, tanfolyamot szervez a tagjai számára (Egyetemről válogatott diákok).

A Doktori iskola Bécsi és egyéb konferenciára juttatja ki a pályázat segítségével hallgatóit, illetve külföldi kapcsolatokat épít ki.

A pályázat nagy hangsúlyt fektet az Egyetem hallgatói utánpótlásának biztosítására, ennek eszköze az Egyetemmel kapcsolatban álló középiskolák számára előadások, illetve újraélesztő tanfolyamok összeállítása, megtartása, valamit a nyári tábor szervezése.

A Kutatók éjszakája programban való részvétel is a pályázat részét képzi, valamint a pályázat kapcsán megalap kerül két díj.

A pályázat tevékenysége a leírtak alapján elég összetett és több szinten mozog, ezért is lett a pályázat címe piramis.

 

Pályázat résztvevői:

  • Doktori Iskola
  • Korányi Frigyes Szakkollégium
  • Kerpel- Fronius Tehetséggondozó
  • I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
  • II. sz Belgyógyászati Klinika
  • Kardiológiai Központ
  • Studia Psysiologica Alapítvány

A pályázat szakmai vezetője Dr. Szabó Attila az I. sz. Gyermekgyógyászati klinika veseosztályának vezetője, a pályázat pénzügyi vezetője a I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika gazdasági vezetője Farkas Szabolcsné, az SAP nála található. A pályázat projektmenedzsere Kalocsai Ildikó Katalin a Pályázati Iroda munkatársa.