Betűméret: A A A

Korányi projekt – KMOP-4.3.1/A 2-09-2f-2010-0001

Korányi projekt

Új betegellátó épület és központi diagnosztika kialakítása a Semmelweis Egyetemen

Projektvezető: Kókai Gáspár

Rektori biztos: dr. Szathmári Miklós

Elérhetőség: info@koranyiprojekt.hu

A projekt megvalósításának tervezett ütemezése: 2011.03.01-2014.11.30.

Projekt összefoglaló:

A Semmelweis Egyetemen a klinikai telepek 1870-es években történt kialakítása óta olyan léptékű infrastruktúra-fejlesztés nem történt a betegellátásban, mint amilyen a 2011-ben indult Korányi projekt.

A két párhuzamos ütemben megvalósuló beruházás keretében az Üllői úton található Külső Klinikai Tömb területén egy új, 20 ezer négyzetméteres, 7 szintes központi betegellátó épület kerül megépítésre helikopter leszálló pályával és központi diagnosztikával. Az új épületben az országban egyedülálló 29+18 ágyas központi intenzív osztály, 110 ágyas traumatológiai osztály, valamint 110 ágyas ortopédiai osztály szolgálja majd a lakosságot, várhatóan 2014 őszétől. Új szolgáltatási egységként létrejön egy sürgősségi fogadóhely és egy modern fizioterápiás részleg, emellett pedig kialakításra kerül egy Központi Laboratórium, melyet csőposta köt össze az épület többi egységével. A központi radiológiai ellátás új, centralizált képalkotó-diagnosztikai részlegének megvalósításával a Külső Klinikai Tömb valamennyi klinikája számára biztosított lesz a minőségi szolgáltatás. Az épületben helyet kap továbbá egy központi sterilizáló és ágyfertőtlenítő.

Az új épület egybeépül a II. sz. Szülészeti i és Nőgyógyászati Klinikával, azzal egységes homlokzatot kap. A nőgyógyászati járóbeteg szakambulanciák és szakrendelők korábban a kertben, kisebb épületekben helyezkedtek el, ez a barakk épület struktúra a projekt keretében lebontásra kerül, a funkciók pedig az új tömbben kerülnek elhelyezésre, egy légtérbe kerülve ezzel a klinikával.

A projekt részben európai uniós támogatásból, részben hazai központi költségvetési forrásból valósul meg.

A projekt összköltsége 12,24 milliárd forint

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 8,11 milliárd Ft

KMOP-4.3.1/A 2-09-2f-2010-0001

További információ:

Tovább a Korányi Projekt saját honlapjára

https://semmelweis.hu/hirek/category/koranyi/