Betűméret: A A A

A Semmelweis Egyetem felsőoktatási tevékenysége színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése -KMOP-4.2.1/B-2008-0004

KMOP-4.2.1/B-2008-0004

A Semmelweis Egyetem felsőoktatási tevékenysége színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése”

Projektmenedzser:  Dr. Stubnya Gusztáv

A projekt jelentős támogatást biztosított az Informatikai Stratégiában az „Elektronikus Egyetem” címszó alatt megfogalmazott célok elérése érdekében.

 

A fejlesztések 3 kiemelt területen valósultak meg.

 

Alap infrastruktúra fejlesztés

Ennek keretében megoldást nyert az új Oktatási és Kutatási Központ (EOK) egyetemi optikai gerinchálózathoz illesztése, ezen túlmenően korszerű hardver és szerver-virtualizációs szoftver eszközök beszerzésével biztosítottuk a feltételeket az egységes egyetemi levelezőrendszer bevezetéséhez.

 

Kutatást és oktatást támogató IKT fejlesztések

Megteremtettük alapjait az egyetemi informatikai hálózaton működtethető, egyetemi távközlési rendszerhez szervesen illeszkedő, magas műszaki színvonalat képviselő és szolgáltatásokat biztosító VoIP alapú távközlési rendszer bevezetésének. A fejlesztés eredményeképpen lehetőség nyílt eddig még be nem kapcsolt egyetemi telephelyek integrációjára, valamint az egyetemi mellékállomások VoIP alapú működtetésére.

 

A pályázat keretében 2 további, korszerű, full HD minőségű videokonferencia rendszer üzembe helyezésére is sor került (Egészségügyi Menedzserképző Központ, Oktatási és Kutatási Központ).

 

Az egyetemi oktatástechnológiai infrastruktúra is jelentős mértékben korszerűsödött, ennek kapcsán korszerű projektorok, interaktív táblák, hangtechnikai eszközök kerültek beszerzésre (NET, FOK, GYTK, ETK, TF, EOK).

Ezen pályázati fejezet nyújtott lehetőséget még az EOK-ban a szerver konszolidációs alapok megteremtéséhez is.

 

Szolgáltatási infrastruktúra

Pályázati erőforrásokból jelentős mértékben bővült az egyetemi vezeték nélküli (WiFi) hálózata is, nagy számban telepítettünk új Access Pointokat, valamint biztosítottuk ezek hatékony és kontrollált működéséhez szükséges vezérlő és menedzsment eszközöket.