Helyszín: A leírásnak megfelelően, ld. program

Dátum: 2021.06.24.

{"name":"Év Gyógyszerésze díjátadó (zártkörű rendezvény)", "description":"

Save the date Az „Év Gyógyszere 2020” díjátadó Tisztelettel meghívunk az Év Gyógyszere díj ünnepélyes átadó eseményére, melyet élőben online is közvetítünk majd. Az 1997-ben alapított díjat minden évben olyan gyógyszerkészítménynek ítéli oda a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT), amely innovatív hatásmechanizmusa, hatékonysága vagy betegbarát volta miatt áttörést jelent az érintett betegség kutatásában…



A leírásnak megfelelően", "startDate":"2021-06-24", "endDate":"2021-06-24", "startTime":"14:00", "endTime":"16:00", "location":"A leírásnak megfelelően", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"Év Gyógyszerésze díjátadó (zártkörű rendezvény)", "label":"Naptárba"}

Save the date
Az „Év Gyógyszere 2020” díjátadó

Tisztelettel meghívunk az Év Gyógyszere díj ünnepélyes átadó eseményére, melyet
élőben online is közvetítünk majd.

Az 1997-ben alapított díjat minden évben olyan gyógyszerkészítménynek ítéli oda a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT), amely innovatív hatásmechanizmusa, hatékonysága vagy betegbarát volta miatt áttörést jelent az érintett betegség kutatásában és kezelésében.

Az idei évben díjazott készítmény egy antivirális készítmény, az MSD kórházi portfóliójában is új, innovatív terápia, amelyet hazánkban jelenleg az allogén őssejt transzplantáció során alkalmaznak megelőző kezelésként.

Az ünnepélyes díjátadón szakmai előadást tart:

Prof Dr. Ferdinandy Péter – az MFT Elnöke, a Semmelweis Egyetem Tudományos és Innovációs rektorhelyettese, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója
• Az előadás címe: A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság bemutatása

Prof. Dr. Helyes Zsuzsanna – az MFT Főtitkára, a Pécsi Tudományegyetem Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet egyetemi tanára
• Az előadás címe: Az „Év gyógyszere” díj bemutatása

Prof. Dr. Bitter István – az MFT szakmai bíráló bizottságának elnöke, az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottság elnöke, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika egyetemi tanára, professor emeritusa
• Az előadás címe: Az „Év gyógyszere” pályázat bíráló bizottság döntésének ismertetése, indoklása

Prof. Dr. Illés Árpád – a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Hematológiai Tanszékvezető egyetemi tanára
• Az előadás címe: Az év gyógyszere 2020-ban – Áttörés a hematológiában

Jasper Kunow – az MSD középkelet-európai régiójának igazgatója, az MSD Pharma Hungary Kft. képviseletében

A díjátadó időpontja: 2021. június 24. (csütörtök) 14:00, érkezés 13:00-tól (bejelentkezés az online közvetítésre 13:30-tól)
Helyszíne: Semmelweis Szalon, Semmelweis Egyetem (1085 Budapest, Üllői út 26. I. emelet) és Zoom élő közvetítés

Technikai információk:

1. Személyes részvétel esetén:
Az új koronavírus (SARS-CoV-2) megbetegedések okán kialakult járványügyi helyzet miatt a Semmelweis Egyetemen tartandó személyes találkozók és személyes részvétellel megrendezett eseményeket érintő egyetemi utasítás értelmében a rendezvényen a részvétel kizárólag a koronavírus elleni védettséget a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány felmutatásával vagy a koronavírus elleni védőoltást igazoló applikációval (a továbbiakban együtt: védettségi igazolvány) lehet részt venni.

2. Online részvételt érintő információk:
Az rendezvényt élőben közvetítjük a Zoom felületén keresztül, így az eseményhez online csatlakozóknak is lehetőségük lesz majd feltenni kérdéseiket, a Zoom chat felületén.
Az alábbi linkre kattintva tud majd csatlakozni az eseményhez:
https://us02web.zoom.us/j/82306343173?pwd=UUk4SUtkZXBEVm9VVFNpc3NtYWhndz09
Passcode: 874584
Kérjük, bejelentkezéskor az alábbi formátum szerint adja meg a nevét, ezzel segítve az esemény moderátorát: VEZETÉKNÉV_KERESZTNÉV_MÉDIUM

Kérjük, amennyiben a Zoom használata technikai gondot okoz, jelezze számunkra! Előfordulhat, hogy a céges gépeket tűzfal védi, ez esetben javasoljuk letölteni a ZOOM mobilalkalmazást, amely biztosan működni fog.

Tekintettel arra, hogy egy online beszélgetésre invitálunk, az alábbi szabályok betartását szeretnénk kérni az esemény során:
• A belépéstől kezdődően minden vendég mikrofonja némítva lesz.
• Az online résztvevők a felmerülő kérdéseiket írásban tehetik fel a chat-en keresztül, akár az előadások alatt is, de azok megválaszolására csak az előadásokat követő kérdés-felelet részben lesz lehetőség. Kérjük jelöljék meg, hogy kérdésüket mely előadóhoz intézik. Eltérő esetben a moderátor a kérdést saját belátása szerint teszi fel az előadóknak.

Amennyiben előzetes technikai kérdése lenne vagy elakadna az esemény alatt, keresse bátran technikus kollégánkat az alábbi elérhetőségen:
Tamás Dániel, +367042162463. Gyógyszerreklámot korlátozó rendelkezések:

Felhívjuk szíves figyelmét a 2006. évi XCVIII. törvény 17. § gyógyszerreklámot korlátozó rendelkezéseire, különös tekintettel arra, hogy a vényköteles készítményekre való közvetett hivatkozás is tiltott a készítmény rendelésére vagy forgalmazására nem jogosult személynek szóló tájékoztatás esetén. Kérjük ezt a korlátozást a jelen anyag felhasználásakor figyelembe venni!

A fentiek értelmében felhívjuk a figyelmet, hogy az eseményről készült tudósításokban a termék neve és hatóanyaga nem tüntethető fel. Ezen korlátozás alól egyedüli kivételt képez a zárt, orvos-szakmai felületen történő megjelenés.

Az „Év Gyógyszere 2020” díjátadó rendezvény az MSD Pharma Hungary Kft. és a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság támogatásával valósul meg.

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaságról, valamint az Év gyógyszere díjról bővebben a www.huphar.org oldalon olvashatnak.

Vissza az Eseménynaptárba