The Gershwins® – Porgy és Bess®
Opera három felvonásban, angol nyelven, magyar és angol felirattal
Írta: George Gershwin, DuBose és Dorothy Heyward, és Ira Gershwin

Az előadás helyszíne: Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

Időpontjai:
2019. november 20. (szerda), 18:00
2091. november 21. (csütörtök), 18:00
2019. november 23. (szombat), 11:00
2019. november 28. (csütörtök), 18.00

Ki ne ismerné a Summertime, az I Got Plenty O’ Nuttin’ vagy az It Ain’t Necessarily So kezdetű slágereket? Sokan nem tudják azonban, hogy ezek nem csupán régi jazzdalok, hanem az egyik leghíresebb amerikai opera, az 1935-ös Porgy és Bess® legnépszerűbb részletei. George Gershwin, DuBose és Dorothy Heyward, valamint Ira Gershwin története a dél-karolinai Charleston egyik fekete közösségének vidámsággal, imádsággal, munkával és erőszakkal teli életét mutatja be egy kripli koldus és egy kábítószerfüggő nő különös szerelmén keresztül.

 Az angol nyelvű feliratozásban a mű eredeti, javarészt gullah dialektusban írt szövege olvasható.
George and Ira Gershwin® zeneművének előadását az egész világra érvényes szerzői jogai alapján a Gershwin család engedélyezte.” 

A PORGY AND BESS® előadás a TAMS-WITMARK MUSIC LIBRARY, INC. céggel (560 Lexington Avenue, New York, New York 10022) kötött megállapodás alapján jött létre.
A „GERSHWIN®” a Gershwin Enterprise bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye. A „PORGY AND BESS®” a Porgy and Bess Enterprise bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye.
A jogtulajdonosok nyilatkozata: „A Porgy és Bess produkció jelen formában történő bemutatása nem engedélyezett, és ellentétes a mű színrevitelének követelményeivel.

Rendező: Almási-Tóth András

Páros jegyek kedvezménnyel kaphatók! 2 db vagy több jegy egyidejű vásárlása esetén 50% kedvezményt biztosítunk

Jegyek igényelhetők a kiválasztott előadás napjának és kezdési időpontjának megjelölésével a jegy@opera.hu e-mail címen. Rendeléskor az üzenet tárgyában kérjük, tüntessék fel a PORGY PÁROS JEGY jeligét. Megrendelését visszaigazoló e-mailben véglegesítjük.

További részletek itt olvashatók!