Az Erkel Színház különleges akciója keretében kedvezményes jegyet kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi előadásokra:

Erkel Ferenc — Doppler Ferenc Erzsébet – II. felvonás lemezfelvétel és hangverseny

Az előadás helyszíne: 1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.

Időpontja: 2019. október 19. (szombat), 19:30

Megközelítés tömegközlekedéssel: M4 metró II. János Pál pápa tér megálló

Szereposztás
Karmester Kocsár Balázs
Erzsébet Kolonits Klára
Lajos László Boldizsár
Kuno Haja Zsolt
Gunda Balga Gabriella

Alkotók
Zeneszerző Erkel Ferenc / Doppler Ferenc
Rendező Varga Ferenc

Ősbemutató: 1857. május 6.

Intézményünk minden évben különös gonddal óvja első főzeneigazgatójának emlékét, és építi újra kultuszát a magyar nemzeti romantikus opera megteremtőjének, aki egy és ugyanazon személy: Erkel Ferenc. Folytatjuk a jelen- és utókornak egyaránt készülő sorozatot, amely Erkel operatermését hivatott megörökíteni – ezúttal az Erzsébet felvételével. Különös sorsú mű, hisz fókuszában a nagy Árpád-házi szent áll, ugyanakkor elkészültét a Bach-rendszer lassú olvadása, a közelgő kiegyezés egyengeti, s a császári pár látogatása: ilyeténképpen a magyarokat kedvelő Erzsébet, vagyis Sissi tiszteletét ugyanúgy kiolvashatjuk a lírai műből. A darab struktúrája is érdekes: Erkelé csak a második felvonás, a két szélsőt a Doppler-fivérek szerezték. Habár hangfelvétel eleddig nem készült belőle, a zenetudósok szerint a legszebb Erkel-felvonás lehet az Erzsébeté, egy a Bánk minőségével vetekedő anyag.

A felvonást izgalmas beavatóelőadás előzi meg, ahol Ókovács Szilveszter főigazgató mellett Windhager Ákos összehasonlító irodalomtörténész és kultúrakutató, valamint Kiss Eszter Veronika
zenetörténész, zenekritikus mesél a mű hátteréről, Sisivel való kapcsolatáról és a Doppler-fivérekről – mindezt igazi ritkaságoknak számító képekkel illusztrálva.

Jegyek igényelhetők a jegy@opera.hu e-mail címen.
Megrendelésüket visszaigazoló e-mailben véglegesítjük. Rendeléskor az üzenet tárgyában kérjük, tüntessék fel a ERZSÉBET jeligét.

Jegyet válthatnak személyesen is a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban