Az Aranytíz 33%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem hallgatóinak és munkatársainak az alábbi előadásaira

2019. október 20. (vasárnap), 19.00
Csehov: Egyfelvonásos komédiák

A ritkán játszott Csehov-komédiákban Bata Éva és Rusznák András (A mi kis falunk Tecája és Bazsója) merít mélyet az orosz szerző ritkán díjazott parádés humorából és kivételes emberismeretéből.

Az újrafelfedezés lehetősége e két színdarab kapcsán, hogy Csehovnak isteni humora volt, melyet önfeledten használt. Az alkotók értő figyelemmel, de imponáló bátorsággal nyúltak a két műhöz: a kereteket nem feszítve, ugyanakkor hatásos gesztusrendszerrel élve, a fizikai színházat lepipáló civakodási jeleneteket létrehozva aknázták ki a két fiatal színész jellemábrázolási képességeit.
A Medve és a Leánykérés című egyfelvonásosak Szőcs Artur rendezésében kapnak új, különleges fénytörést.

Mészáros Szilárd, Criticai Lapok

Az előadás adatlapja az Aranytíz honlapján itt található

2019. október 31. (csütörtök), 19.00
Stílgyak

Ez a Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor által írt és rendezett és legfőképp játszott Queneau-i Stílgyak élni segít. Élni a játék, a játékosság erejével. Mert aki játszik, az kapcsolatban van a másikkal, és épp ezért önmagával is. Elemi erejű színészet; mély, magas, könnyed és komoly regisztereket bejáró, amelyik színházat teremt.

Csatádi Gábor – potszekfoglalo.hu

Interjú az előadás kapcsán a két színésszel itt olvasható 

Az előadás adatlapja az Aranytíz honlapján itt található

Mintkét előadásra fejenként 2 db jegyet lehet igényelni a varro.anna@aranytiz.hu email címen.
A jegyeket legkésőbb az előadást megelőző napig át kell venni a diákigazolvány vagy a dolgozói kártya felmutatásával.