A Nemzeti Filharmonikusok különleges akciója keretében kedvezményes jegyet kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi előadásra:

2019. október 13. (vasárnap), 19:30
Pesti Vigadó | Díszterem

…mint fának susogása

Wolfgang Amadeus Mozart A-dúr szimfónia, K. 201
Paul Hindemith Versenymű fafúvós hangszerekre, hárfára és zenekarra
Georges Bizet C-dúr szimfónia

Kovács Imre – fuvola
Horváth Béla – oboa
Szatmári Zsolt – klarinét
Bokor Pál – fagott
Sipkay Deborah – hárfa

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Somos Csaba – karmester

Mozart tizennyolc esztendős korában komponálta a négytételes A-dúr szimfóniát. Úgy is mondhatnánk, élete félidejében. Hiszen pár hét híján ugyanennyi évet tartogatott még számára a sors. Igazi profi kompozíció, friss, eleven szélső tételekkel, mély szenvedélyeket nem korbácsoló lassúval, elegáns menüettel. Georges Bizet mindössze tizenhét tavaszt látott, amikor belekezdett az ugyancsak négytételes C-dúr szimfóniába. Neki ez volt az első komoly kísérlete a műfajban. Érdekes módon a francia fiatalember művének első tétele Mozart zenéjére emlékeztet. A két fiatalember muzsikája közt egy olyan érett férfiú zenéje szól, aki az ötödik x-en túl is megőrzött valamit a gyermekkorból. Paul Hindemith késő öregkoráig szeretett odahaza modellvasúttal játszani. Zenéjében szintén van valami játékos vonás. Úgy vélte, a 20. században is érdemes feltámasztani a barokk concertók lüktető-motorikus ritmusvilágát, polifon szólamszövését, persze modernebb, érdesebb-csípősebb harmóniákkal.

Online JEGYVÁSÁRLÁS
Az adott program jegyvásárlási linkjére kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a NFZ1500 kuponkódot (ahol az jelezve van), így tudja érvényesíteni a kedvezményt.