Concerto Budapest különleges akciója keretében korlátozott számban 50%-os kedvezménnyel kínál belépőjegyeket  a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi koncertre.

Wagner / Bruch / Beethoven / Kraggerud / Znaider

Időpont: 2019. május 24. (péntek), 19:30
Helyszín: Zeneakadémia – 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Program:
WAGNER: Trisztán és Izolda – Előjáték és Izolda szerelmi halála
BRUCH: I. (g-moll) hegedűverseny, op. 26

—szünet—

BEETHOVEN: III. (Esz-dúr, Eroica) szimfónia, op. 55

Közreműködik: Henning Kraggerud – hegedű
Vezényel: Nikolaj Znaider

Ajánló: A XIX. századi zeneirodalom, sőt az egész európai kultúra két korszakos jelentőségű és legendás alkotása, és közöttük egy megejtően romantikus és virtuóz versenymű: ezt ígéri a koncert, amelynek vendégkarmestere a koppenhágai születésű Nikolaj Znaider lesz. A hegedűsként világhírű, azonban már dirigensként is méltán mind keresettebb Znaider ezúttal norvég kollégája, a rendszeresen a legnagyobbakkal együtt kamarázó Henning Kraggerud szólójátékát kíséri majd a Concerto Budapest élén: Max Bruch 1866-os I. (g-moll) hegedűversenyében. A Wagnerrel és hatásával hosszú élete során mindvégig bőszen hadakozó Bruch talán legnépszerűbb kompozícióját most éppenséggel a nevezetes Trisztán-akkord sokszori felhangzása és lenyűgöző erejű feloldása fogja megelőzni. A koncert teljes második felét pedig az az Eroica-szimfónia tölti ki, amelyhez az egyik leghíresebb Beethoven-anekdota kapcsolódik: a Bonaparte Napóleonnak szóló ajánlás dühös összetépése, midőn 1804 májusában a zeneszerző értesült az első konzul császárrá, vagyis zsarnokká válásáról.

Jegyrendelés: a jegy@concertobudapest.hu címen a készlet erejéig! Visszaigazolást követően a jegyek, személyesen a koncert előtt 18:30 – 19:00 óra között vehetők át névre szólóan, a bejárat bal oldalán található Concerto pultjánál. (Visszaigazolást 05.16 és 05.21. között technikai okok miatt nem tudunk küldeni, vagy ezen időpontok előtt vagy után jelzünk vissza.)

Jó szórakozást kívánunk!