Az Örkény Színház különleges akciója keretében 30%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem hallgatóinak és alkalmazottainak az alábbi előadásaira:

 

 

Előadás: Szép Ernő – PATIKA

Időpont: 2019. május 8. (szerda), 19.00

Kedvezmény mértéke: 30% – Last minute III. kategóriás jegyek

 

Játsszák: Novkov Máté, Tenki Réka, Znamenák István, Epres Attila, Róbert Gábor m.v., Mertz Tibor m.v., Kerekes Éva, Zsigmond Emőke, Felhőfi-Kiss László m.v., Vajda Milán, Jéger Zsombor, Némedi Árpád m.v., Baksa Imre m.v., Dóra Béla, Patkós Márton

Zenekar: Kovács Márton, Móser Ádám, Gyulai Csaba, Benkő Róbert, Némedi Árpád

Ajánló: A bölcsek azt állítják, hogy az élet célja az, hogy boldogok legyünk. De mi jelenti a boldogságot? Az apró dolgok? Megtalálni a kávé és a tej tökéletes egyensúlyát? Pénzt találni egy rég nem hordott nadrágban? Levenni a melltartót a nap végén? És mi van azzal, akit nem tesznek boldoggá az apró dolgok, és szerető feleség ölelésére, gyermekkacajra, otthonra vágyik? Kezében a boldogság receptje – de vajon létezik-e az a patika, ahol mindez kiváltható?

 

Előadás: Makszim Gorkij – A mélyben (Éjjeli menedékhely)

Időpont: 2019. május 17. (péntek), 19.00

Kedvezmény mértéke: 30% – II-III. kategóriás jegyek

Játsszák: Csuja Imre, Znamenák István, Hámori Gabriella, Zsigmond Emőke, Patkós Márton, Nagy Zsolt, Polgár Csaba, Kerekes Éva, Dóra Béla, Kókai Tünde, Vajda Milán, Csákányi Eszter, Ficza István, Máthé Zsolt, Novkov Máté, Jéger Zsombor, Kákonyi Árpád, Gálffi László

Rendező: Ascher Tamás

Ajánló: Az Éjjeli menedékhely Gorkij leghíresebb, a világ minden nagyobb színházában játszott színműve a tőkés társadalom aljára sodródott emberek sorsát tárja fel páratlan emberábrázoló és megelevenítő erővel. Alakjainak vergődő-megnyugvó hullámzásából két hang szól hozzánk, a kapitalizmus kíméletlen kritikája, a kapitalizmusé, mely korai vagy kései formációjában is az emberek nagy tömegét rántja le a „fenékre”, de kihalljuk belőle a szocialista humanizmus hitét is, melynek legfőbb tartalma: az ember felszabadíthatja magát mindenféle elnyomás alól.

 

Előadás: PIONIRSZÍV

Helyszín: Örkény Stúdió

Időpont: 2019. május 21. (kedd), 19.30

Kedvezmény mértéke: 30% – A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Játssza: Bíró Kriszta

Rendező: Szenteczki Zita

Ajánló: Daniela Kapitáňová regényének főhőse Samko Tále, egy 44 éves, törpe növésű férfi. Samko a szlovákiai Komáromban nő fel a hetvenes-nyolcvanas években, itt járja naphosszat a várost a tolikocsijával, és papírt gyűjt. Gyerekkora óta nem tesz mást, mint próbál megfelelni a normalitás – vagyis a minden másságot, szokatlant kirekesztő többség – szabályainak; így lesz belőle lelkiismeretes besúgó, aki még azután is jelent, hogy a rendszer eltűnik a történelem süllyesztőjében. Samko groteszk pusztulás-történeteiből apránként rajzolódik ki a „kisember” portréja, akinek nálunk is ismerős mentalitása semmit sem változott a szocializmus megszűnésével.

 

Jegyvásárlás: Az igényeket a hb@orkenyszinhaz.hu e-mail címre várják, a kívánt kategória megjelölésével, valamint a Semmelweis Egyetem említésével.

Jó szórakozást kívánunk!