Concerto Budapest akciója keretében korlátozott számban 50%-os kedvezménnyel belépőjegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi koncertre:

 

Ligeti Ensemble: Gubajdulina / Eötvös / Serei

Időpont: 2019. március 14. (csütörtök) 19:30

Helyszín: Budapest Music Center – 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

 

Program:

SZOFIA GUBAJDULINA: Akasztófadalok

Vezeti és közreműködik: Csordás Klára (mezzoszoprán)

—szünet—

EÖTVÖS PÉTER: Shadows

Közreműködik: Kaczander Orsolya (fuvola), Klenyán Csaba (klarinét)

 

SEREI ZSOLT: Stets blickend in die Höh’

Közreműködik: Ella Dániel (angolkürt)

 

Ligeti Ensemble

Vezényel: Rácz Zoltán

 

Ajánló: Sofia Gubaidulina 1996-ban a groteszk humor német költőóriása, Christian Morgenstern verseskötetéhez, az 1905-ben megjelentetett Akasztófadalokhoz (másként: Akasztófa-énekek) fordult ihletésért. A mezzoszoprán hangra komponált dalciklus, amely ezúttal Csordás Klára szólójával hangzik majd fel, igazi nagy találkozást jelez költő és komponista között, talán mert a máig köztünk élő tatár-orosz zeneszerzőnő a szovjet érában, élete nagyobbik felében igencsak szoros kapcsolatba kerülhetett a nonszensz műfajával. Eötvös Péter 1996-os kompozíciója, a Shadows erősített fuvolára, klarinétra és kamaraegyüttesre íródott, s az egyes hangszerek és hangszercsoportok – a cím szellemében – valóban árnyékot teremtenek a középpontba helyezett fuvolista és klarinétos, ezúttal Kaczander Orsolya és Klenyán Csaba köré-mögé. A címével Goethe Nyugat-keleti dívánját idéző Serei-mű, az angolkürtre és kamaraegyüttesre írt, magasba tekintő Stets blickend in die Höh’ 2008-as verziója zárja majd a koncert programját. A derűs és áttetsző hangzású kompozíció megszületését egy napfogyatkozásról készített fotó látványa ihlette.

Jegyrendelés: a jegy@concertobudapest.hu címen a készlet erejéig! A visszaigazolást követően a jegyek közvetlen a koncert előtt vehetők át a Concerto pultjánál, névre szólóan.

Kedvezményes jegyek: a helyek érkezési sorrendesek.

 

Jó szórakozást kívánunk!