A Rózsavölgyi Szalon különleges akciója keretében 30%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a következő előadásokra a készlet erejéig:

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon – 1052 Budapest, Szervita tér 5.

 

Előadás: Jean-Marie Chevret: Amazonok – Három év múlva

Időpont: 2019. március 12. (kedd), 19:30
Rendező: Szarka János

Szereposztás:
Martine: Náray Erika
Annie: Györgyi Anna
Micky: Auksz Éva
Guillaume: Ozsgyáni Mihály
Loïc: Varga Ádám
Pablo: Sztarenki Pál

Ajánló: Az Amazonok három női főszereplője: Martine, Micky, és Annie. Ők hárman Martine hatalmas párizsi lakásában éltek egy afféle női kommunában, amazonként. E zárt közösségbe egyetlen férfinak volt bejárása, a legfelső emeleti manzárdszobát bérlő meleg képzőművésznek, Loïc-nak. Ebbe a kicsit frusztrált, de szerető közösségbe érkezik Guillaume, aki egy szerelmi csalódásból lábadozik, és az ő megjelenésével egyből vége a nyugalomnak, megindul a versengés Guillaume kegyeiért, akinek végül Loïc nyeri el a szívét. Három évvel később kedvezőbb szelek járnak: Martine boldogan él argentin szerelmével, Pablóval, aki három évvel korábban toppant az életébe: ahogy Loïc mondja: „visszatalált a gyökereihez”, főz, mos, vasal, és boldogan engedi át magát Pablo dédelgetéseinek. Annie időközben férjhez ment egy idős milliomoshoz, aki tényleg önmagáért szerette őt, de sajnos hamar meghalt, rengeteg pénzt hagyva Annie-ra, aki bolondosabb (de tisztánlátóbb), mint valaha, és az egyik furcsa holmit vásárolja a másik után. Guillaume és Loïc a felső szinten turbékolnak, az álomlakásukat építgetik, tökéletes boldogságukat nem zavarja meg semmi. De hol van Micky? Miért nem érik el soha? Miért kerüli őket? És tényleg olyan tökéletes minden? Tényleg mindnyájan beeveztek a boldogság révébe? Sok meglepetés vár még a nézőre, mire választ kap ezekre a kérdésekre.

Az Amazonok bemutatójára 2003-ban került sor a Théâtre Rive Gauche-ban Jean Pierre Dravel és Olivier Macé rendezésében. A produkció több mint 750 előadást élt meg, a darabot játszották Kanadában, Lengyelországban, Olaszországban, Görögországban, Angliában és az Egyesült Államokban is. A nagy sikerre való tekintettel Chevret 2007-ben megírta a darab folytatását, amelyet Les Amazones: trois ans après, vagyis Amazonok: három évvel később címmel mutattak be a Théâtre de la Renaissance-ban.

Előadás: Szabó Magda: Az őz (ősbemutató)

Időpont: 2019. március 13. (szerda), 19:30
Rendező: Őze Áron

Szereposztás:
Eszter: Nagy Mari
Apa/Pipi: Gáspár Sándor
Anya/Juli: Spolarics Andrea
Angéla: Erdélyi Timea
Ügyfél/Páter/Zöldséges/ Dózsa/Személyzetis/Orvos: Sipos Imre

Ajánló: Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem és az igaz barátság története.
Encsy Eszter, a regény főhősnője felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. Encsy Eszter szegény értelmiségi családban nőtt fel, és bolondos, virágokat babusgató apja, csendben robotoló anyja mellett részt kellett vállalnia a gondokban. A kor, amelyben Eszter született, iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, és örökre kipusztított Eszterből minden hitet, bizalmat, örülni tudást. A koraérett kislány a körülmények kegyetlen szorításában hamar megkeményedik, kapzsivá, önzővé válik. Elpusztíthatatlanul él azonban benne a vágy a szeretet, a szépség, az emberi melegség után; ezért is lopja el a gazdag családban nevelkedett, elkényeztetett Angéla kedvenc állatát, az őzet, s akaratlanul is annak pusztulását okozza. A második világháború után Eszterből ünnepelt, híres színésznő lesz, már nem szenved hiányt semmiben – csak éppen az “őz”, vagyis a szeretet, az őszinte emberi kapcsolatok hiányoznak az életéből. Minden, amit kap, későn érkezik: sem siker, sem elismerés, sem pénz, még szerelem se váltja meg többé iszonyú önmagától. És Eszter, ahogy ettől a társadalomtól tanulta, amelyben él, és amely fölnevelte, öl: akarva akaratlanul megöli az egyetlen embert, aki valaha szerette őt.

Szabó Magda felkavaró regénye – bár több mint harminc nyelvre lefordították – most először kerül színpadra Őze Áron rendezésében, Nagy Marival és Gáspár Sándorral a főszerepben

Előadás: „Emberi hang…” Molnár Piroska zenés színházi estje

Időpont: 2019. március 14. (csütörtök), 19:30
Szereplő: Molnár Piroska
Rendező: Vörös Róbert

Zongorán kísér: Termes Rita

Tangóharmonikán és további hangszereken közreműködik: Bornai Szilveszter

Ajánló: Molnár Piroska gazdag életpályája nem csak jelentős drámai szerepeket, hanem nagy zenés szerepeket is tartalmaz, az operettől a musicalig, sőt, a klasszikus dalok megformálásáig is.

A színházi este ezekből az ismert dalokból, slágerekből és a hozzá és számára írt dalokból válogat, miközben Molnár Piroska eközben megosztja gondolatait, élményeit, tapasztalatait az emberi hangról.  Annak erejéről, hatásáról, különösségéről, szóval arról a munkaeszközről, amelynek gyakorlását oly magas szinten műveli, mert énekelni jó, mert énekelni mindannyiunk öröme, mert énekelni szeretünk.

Az egyes esteken – más-más időben – vendégek váltják egymást, többek között: Novák János, Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert.

Amennyiben élne a kedvezményes lehetőséggel, kérjük, jelezzen vissza a jegy@rozsavolgyi.hu email címen, illetve a +36 30 463 88 22-es telefonszámon minden nap 12:00 és 18.00 között. Kérjük, igénye mellé jelezze azt is, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatója vagy munkatársa!

Lehetőségük van online is érvényesíteni a fenti kedvezményt honlapunkon keresztül, kezelési költség nélkül! Ezt úgy tehetik meg, hogy vásárláskor (mikor már a kosárba helyezték a jegyeket) a kuponkód mezőbe beírják az RvszM2019 kódot, és máris érvényesíthetik a kedvezményt!

További kedvezményekről itt tájékozódhat.

Jó szórakozást kívánunk!