Az Örkény Színház különleges akciója keretében 50%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem hallgatóinak és alkalmazottainak az alábbi előadásokra. 
A jegyigényeket a hb@orkenyszinhaz.hu e-mail címre várják, a kívánt kategória megjelölésével, valamint a Semmelweis Egyetem említésével.

Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő
(A Pécsi Országos Színházi Találkozó 2017 legjobb előadás díj nyertese)

Időpont: 2018. október 15. (hétfő) 19.00
Rendező: Bagossy László
Fordította: Parti Nagy Lajos

Szereplők: Polgár Csaba, Kerekes Éva, Pogány Judit, Debreczeny Csaba m.v., Für Anikó, Vajda Milán, Baksa Imre m.v., Gálffi László, Bíró Kriszta, Zsigmond Emőke, Znamenák István, Takács Nóra Diána, Murányi Márta m.v., Szathmáry Judit m.v., Lénárdt Laura m.v., Jéger Zsombor, Neudold Júlia, Kerekes Viktóra m.v., Máthé Zsolt, Csuja Imre, Ficza István, Ostváth Judit m.v., Kákonyi Árpád

Ajánló: „Bagossy László rendezésében … elsősorban egy történetet látunk, sokszereplőset; ki-ki hozza és odateszi a maga néhány röpke jelenetét, és forog-forog az egész, mint valami körhinta…

Vagy olyan, mint egy vurstli, egy cirkusz; van porond, és pörögnek a jelenetek, ki-beforognak a szereplők. Bármelyik is, mindegyik előtt és fölött koherens, kompakt produkció, mindvégig élvezetes előadás.” (Csáki Judit, Revizor Online)

Kedvezményes jegyárak: II-III. kategóriás helyek: 50%

 

Arthur Miller: Az ügynök halála
Időpont: 2018. október 16. (kedd) 19.00
Rendező: Mácsai Pál

Szereplők: Gálffi László, Kerekes Éva, Molnár Áron m.v., Ficza István, Patkós Márton, Kerekes Viktória m.v., Epres Attila, Csuja Imre, Dóra Béla, Novkov Máté, Kókai Tünde

Ajánló: Willy Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük. Az álmok álmok maradtak – és felfalták a maradék jövőt.

Kedvezményes jegyárak: II-III. kategóriás helyek: 50%

 

Thomas Mann: József és testvérei
Időpont: 2018. október 28. (vasárnap) 17.00
Rendező: Ascher Tamás és Gáspár Ildikó

Szereplők: Csuja Imre, Dóra Béla, Epres Attila, Ficza István, Gálffi László, Jéger Zsombor, Kerekes Éva, Kókai Tünde, Murányi Márta m.v., Nagy Zsolt, Novkov Máté, Patkós Márton, Pető Kata m.v., Polgár Csaba, Szathmáry Judit m.v., Takács Nóra Diána, Tenki Réka, Vajda Milán, Znamenák István, Zsigmond Emőke

Ajánló: „A magyar színház egyre szürkébb és önismétlő repertoárját látva a József és testvérei, Thomas Mann regényének adaptációja igazi esemény és felüdülés: még sosem vágott bele senki magyarul. Az előadás abban is egyedi, hogy egy olyan alaptörténetet hoz elénk, egy mítoszt, ami szintén nagy hiánycikk; a mintaadó történetekkel talán azért is vagyunk bajban e hazában (színpadon is), mert kissé túl sokáig kaptunk kötelezően követendő mintákat, és leszoktunk arról, hogy higgyünk az ilyen történeteknek. Most nemcsak József és atyja, Jákob, de fölfele, a múlt kútjából Ábrahám és Izsák is előkerül, és – előrevetítve az időt – Jézus is a szimbólumok szintjén. Egy ilyen történet pedig kiszakad a magyar színpadi kultúra háromfalú szobáiból, és tágassá válik.” (Tompa Andrea, Magyar Narancs)

Kedvezményes jegyárak: II-III. kategóriás helyek: 50%

 

Örkény István: Tóték
Időpont: 2018. november 03. (szombat) 19.00
Rendező: Mácsai Pál

Szereplők: Csuja Imre, Pogány Judit, Epres Attila, Takács Nóra Diána, Ficza István

Ajánló: „Az öt színész mestersége magas fokán játszik el a szöveggel, élvezettel kettőzik meg magukat, előadnak és alakítanak, mesélnek és átélnek. A rendezővel együtt pontosan tudják, mikor hogyan keverjék a különféle eszközöket, játékmódokat, megszólalásokat, mikor legyenek hűvös kívülállók és mikor heves résztvevők. Csuja Imre gömbölyű, jámbor Tótjában amúgy konok pukkancs lappang, Pogány Judit Mariskája szikrányi érzelgősség nélküli anya, nemcsak a gyermekeié, hanem mindenkié, a férjéé, az őrnagyé, a postásé. Epres Attila őrnagya világnézetből olyan, amilyen, idegbajt nem sokat mutat, annál több racionalitást, elvi meggyőződést. Ficza István postása gúnyos és elnéző mosollyal játssza a sors könyörtelen kezét, amely kiszámíthatatlan elvek alapján manipulál. Takács Nóra Diána fölényesen okos öniróniával használja a testét, vörös ruhás, termetes Ágikája az előadás választott stílusának legtisztább megvalósítása.” (Zappe László, Népszabadság)

Kedvezményes jegyárak: I-III. kategóriás helyek: 50%

Jó szórakozást kívánunk!