A Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói számára elérhető kedvezményes előadások:

jozsefattilaszinhaz.hu19ELŐADÁSOK

Angyalföldi ballada
(zenés darab Balázs Fecó dalaival)

Időpont: 2016. október 15. (szombat), 19 óra
Helyszín: József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.)
Kedvezmény mértéke: 30%
Jegyigénylés: 06-70-457-1809 (10.00-18.00 óra között) vagy kerpen.kati@jozsefattilaszinhaz.hu

Ajánló
A parasztfiúból gyári munkássá váló Makra Vince igazi antik tragédiahős. Hübrisze annyiban tér el az antik hagyományokétól, hogy ott a hősök saját felsőbbrendűségük tudatában követik el a drámai vétséget, istenként ítélkezve, míg Makra Vince éppen komplexusai miatt kerül hasonló helyzetbe. Makra Vince hiába költözik Pestre egy jobb élet reményében, éhbérért robotol egy gyárban. Jóképű fiú, félénksége és elveszettsége miatt a nők messze elkerülik. Aztán megismerkedik Gabival. A nő először visszautasítja, de rövidesen kiderül, hogy csak azért, mert elvált asszony gyerekkel, és a korabeli erkölcsök szerint az ilyen nem feleségnek való. A darab nem csak egy tragikus szerelem állomásai követi nyomon, hanem a 60-as évek meghatározott sajátosságait és körülményeit is. Balázs Fecó dalai egyszerre érzékeltetik a balladisztikus hangvételt és a reményt egy jobb életre.

pestimagyarszinhaz.hu55A muzsika hangja
(két részes musical)

Időpont: 2016. október 18. (kedd), 19 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)
Kedvezmény mértéke: 20%
Jegyigénylés: szervezes@mszinhaz.hu

Ajánló
Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket, és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik… Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.
A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!

56 csepp vér
(musical, magyar nyelven Szikora János rendezésében)

Időpont: 2016. október 23. (vasárnap), 19 óra és 2016. október 31. (hétfő), 19 óra
Helyszín: Erkel Színház (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)
Jegyárak: 3600 Ft / 2900 Ft / 1500 Ft / 500 Ft / 300 Ft
Jegyigénylés: jegy@opera.hu vagy +36-1-332-7914

Ajánló
Alig negyedszázada annak, hogy 1956 előzményeiről, következményeiről, emlékéről, áldozatairól beszélni nyíltan szabad. Csak lassan születnek meg azok a művek, amelyek a magyar színházművészet zenés világába is beemelik ezt a nemzet történelmében oly fontos szerephez jutott forradalmat. A musicalirodalom első 56-os alkotása a jubileum kapcsán most újra meghallgatható, és ezúttal végre színházi kulisszák között – épp az Erkel Színházban, amely a korábban Köztársaság nevű tér sarkán áll, és amely épület és közvetlen környezete emblematikus tanúja a szabadságharcnak. A mű zeneszerzője Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, az Opera egykori főigazgatójának, a zeneszerző-karmester Mihály Andrásnak fia.
Partner: Székesfehérvári Vörösmarty Színház

Magyar Nemzeti Cirkusz
(évzáró előadások)

Időpontok és helyszínek:
Richter Flórián Cirkusz /BUDAPEST – Pólus Center parkolója/ – 2016. október 26-30. (kezdési időpontok: hétköznap 18 óra, szombat 15 és 18 óra, vasárnap 11 és 15 óra)
Magyar Nemzeti Cirkusz /VERESEGYHÁZ – Termálfürdő mellett/ – 2016. október 27-30. (kezdési időpontok: hétköznap 18 óra, szombat 15 és 18 óra, vasárnap 15 óra)
Kedvezményes jegyár: 2000 Ft/fő
Jegyigénylés: brezovszki.valeria@magyarnemzeticirkusz.hu

Ajánló:
A Magyar Nemzeti Cirkusz, a világhírű Richter család vezetésével 20 éve azon dolgozik, hogy színvonalas előadásaival széles körben népszerűsítse a cirkuszművészet csodálatos világát az ország minden táján. 2016. évi turnéjukat október 26 – 30. között Veresegyházán és Budapesten zárják, mindkét társulat, két különböző előadással mutatkozik be.

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai részére igénybe vehető állandó kedvezményekről erre a linkre kattintva olvashat.

Az 1. kép forrása: jozsefattilaszinhaz.hu
A 2. kép forrása: pestimagyarszinhaz.hu