A Radnóti Színház  akciója keretében 50%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak Dosztojevszkij: Karamazov testvérek című darabjára. Jegyvásárlásnál kérjük, hivatkozzon erre a kedvezményre a Radnóti Színház jegyirodájában (1065 Budapest, Nagymező u. 11.)

IDŐPONT
2015. november 2., hétfő, 19:00

AJÁNLÓ

Dosztojevszkij: Karamazov testvérek

Rendező: Valló Péter
Szereplők: Gáspár Sándor, Adorjáni Bálint, Rétfalvi Tamás, Szabó Kimmel Tamás, Pál András, Bálint András, Jordán Tamás

karamazov_04_domolky_danielDosztojevszkij regénye a világirodalom egyik legnagyobb hatású, örökérvényű darabja. Minden mozzanatában minden benne van: szeretet és undor, aljasság, kéjvágy és testvéri érzelmek, gyilkos indulatok és tiszta szerelem. Éteri vágy a jóságra, a világ megértésére, az élet értelmének megtalálására.
Három fiútestvér (vagy négy, ezt nem tudhatjuk biztosan) és egy zsarnoki apa. Zavaros pénzügyek, bonyolult féltékenységek, hiábavaló békítési kísérletek – végül gyilkosság, öngyilkosság, börtön, őrület. És a halhatatlan remény, hogy mindebből van kiút.
Dosztojevszkij regényéből számos színpadi adaptáció született, a Radnóti Színházbeli változat a megrendítő gyilkossági dráma révén elsősorban a legfontosabb regényalakok szinte emberfeletti küzdelmét állítja előtérbe, azt a küzdelmet, amellyel a választ keresik a kínzó és fölemelő, örök emberi kérdésre: miért élünk?

Az előadás trailere erre a linkre kattintva megtekinthető.

Fotó: Dömölky Dániel