„Önzetlenség. Társasjáték, melyben odaadom a magamét másnak.”
(Karinthy Frigyes)
 
Nagyszerű kezdeményezést indított el néhány Tompa utcai vendéglátóhely tulajdonosa, akik versengés helyett az összefogásban látják a fejlődés lehetőségét, ezért hagyományteremtő módon már a múlt év végén belekezdtek egy újfajta közösségi tér kialakításába, mely a rohanó városi életformában helyet adhat a minőségi találkozásoknak. Az elhatározást, közösséget összekovácsoló, színes programok szervezése követte: az októberi Utcazene Fesztivál után, családi Halloween,  Márton Napi, majd Adventi forgatag hívogatta az arra járókat. A Tompa utca és környékén létrejött kultúrtérben eltöltött minőségi idő mellett, kiemelt célja a szervezőknek a rászorulók támogatása, a jótékonykodás. Az általuk szervezett események lehetőséget teremtenek a közösségi adományozásra is, így volt ez az Adventi időszakban, amikor az üzletek és vendéglátóhelyek kijelölt termékeinek vásárlása után befolyt összegéből intézményünk javára indul el a gyűjtés.
„…egy étteremnek feladata, hogy színpada legyen a közösségi élménynek.” – vallja Bezerics Dániel a Paletta Bisztró tulajdonosa, aki egyik megálmodója a Tompa utcai kultúrtér projektnek, és elkötelezetten munkálkodik azon, hogy a környéket felkeresők minden alkalommal otthonos érzéssel gazdagodva, visszatérő vendégekké váljanak. A környék vendéglátóhelyeinek képviseletében ő volt az, aki 2022. február 4-én átadta Dr. Kovács Gábor klinikaigazgatónak az összegyűlt összeget. 
„…mindig is fontos volt számunkra, hogy a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája optimizmust és reményt sugárzó környezettel várja az ide érkező kis betegeket, legyen a falak között sok szín, figyelemfelkeltő érdekes játék, mellyel komfortosabbá tehetjük a kezelés alatt álló gyermekek mindennapjait. Az összegyűlt pénzből Játszóházunkat szeretnénk új játékokkal felszerelni.” – fejezte ki örömét Dr. Kovács Gábor klinikaigazgató, aki őszinte elismeréssel gratulált a Tompa utcai vendéglátóhelyek tulajdonosainak, hogy gasztro összefogásuknak köszönhetően, igazi kultúrtérré válik a Tompa utca.
 
Hálásan köszönjük!
 

Galéria

5kép